Ugrás a tartalomhoz

Négy pontot visznek tovább (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Orosházi FKSE-Linamar – Mezőkövesdi KC 27–23 (14–10)

A 11. helyen végzett városunk felnőtt csapata az alapszakaszban, miután  kézilabdázóink vereséget szenvedtek Orosházán. Skaliczki László együttese négy ponttal kezdheti majd meg a rájátszást. (Fotó: mezokovesdikc.hu)

A K&H férfi kézilabda liga alapszakaszának záró, 26. fordulójában mindkét csapatra fontos találkozó várt a közelgő rájátszás szempontjából március 12-én. Az MKC győzelem esetén a 9. helyre léphetett volna előre, viszont vereség után a riválisok eredményeinek függvényében akár az utolsó előtti helyre is vissza csúszhattak.

HAZAI FÖLÉNY A találkozót a viharsarkiak kezdték jobban, akik a 7. percben már négy góllal, 5-1-re vezettek. Együttesünk ezután gyorsan rendezte sorait, újabb három perc elteltével 6-4 állt az eredményjelzőn. A Skaliczki-fiúk a folytatásban ismét visszaestek, 10 perc alatt mindössze egy gólt lőttek, miközben a Jordovics legénység négyszer is mattolta a kövesdi védelmet, ezért az utolsó 10 perc 10-5-hazai előnynél kezdődött. A kialakult különbségben ezután nem történt lényeges változás, Budayék négy gólos fórt „szedtek össze” a szünetig.
A második játékrészt az MKC indította jobban, de a 38. percben 18-14-re elléptek a házigazdák. Csapatunk azonban védekezésben és támadásban is feljavult, ennek köszönhetően alig 5 perc alatt ledolgozták a hátrányukat, így a 43. percben 18-18-as döntetlenre állt a találkozó. A vezetést azonban nem tudták átvenni Trivkovicsék, a kritikus helyzetekből rendre a viharsarkiak jöttek ki jobban, ezért ismét nőtt a különbség a felek között. Az MKC nagy akarással, de enerváltan és sok hibával játszott ezen a mérkőzésen, a hazaiak megérdemelten tartották otthon tartották a győzelemért járó pontokat.

NÉGY PONT Az MKC 15 ponttal a 11. helyen zárta az alapszakaszt, így 4 bónuszponttal kezdheti majd meg a rájátszást.
Az alsóházba helyezési sorrendben a Gyöngyös, a Balmazújváros, a Komló, az Orosháza, a Cegléd, az MKC az Eger és a PLER került. Az alapszakasz 6. helyezettje 11., a 7. 10, a 8. helyezett 8, a 9. 7, a 10. helyezett 5, a 11. 4, a 12. helyezett 2, a 13. pedig 1 bónuszponttal kezdi meg a rájátszást, ahol újra oda-vissza megmérkőznek egymással a csapatok, így 14 forduló vár a mezőnyre. A bajnokság végén az utolsó két helyezett kiesik az NBI/B-be.
A felsőházba a Veszprém és a Szeged mellett a Tatabánya, a Balatonfüred, a Csurgó és a Vác jutott be.

RAJT GYÖNGYÖSÖN Az alsóház tagjai már ezen a hétvégén parkettre lépnek, az  MKC elsőként Gyöngyösre látogat. Az összecsapás március 18-án, pénteken 18 órakor fog kezdődni. Csapatunk ezt követően az Orosházát látja majd vendégül március 25-én, szintén pénteken. A rájátszás teljes, pontos menetrendjét napokon belül véglegesítik a csapatok.

B.K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Orosházi FKSE-Linamar – Mezőkövesdi KC 27–23 (14–10)
Orosháza, 350 néző. V: Bonifert, Oláh
OFKSE: Miklós – Komporály 3, Németh G. 3, Zabics 2, Buday 8 (4), Cemas 4, Tárkányi 2. Csere: Herjeczki (k), Milas 1, Varsandán Á., Suhonjic, Szeitl, Radojevics 2, Pásztor M., Németh L. 2. Vezetőedző: Vladan Jordovics
MKC: Holló B. – Benis, Antal Sz. 1, Mekaru 1, Trivkovics 2, Radnics 5, Szepesi 1. Csere: Balogh T. (k), Grigorjev 1, Hajdu G. 3, Bozoljac 4, Kiss R., Molnár F. 3 (1), Grünfelder 2. Vezetőedző: Skaliczki László
Kiállítások: 12, ill. 12 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 4/1

Kapcsolódó hírek