Ugrás a tartalomhoz

Újra dobogón

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry FC – Swietelsky-Soproni VSE 2-1 (1-0)

Zsinórban harmadik mérkőzését is megnyerte városunk felnőtt csapata, így labdarúgóink hosszú idő után ismét dobogós helyen állnak a bajnokságban. Együttesünk az idén még veretlen Sopront fektette két vállra szombaton. (Fotó: mezokovesdzsory.hu)

A Merkantil Bank Liga 19. játéknapján igazi hatpontos rangadót játszottak a Pintér fiúk, a 4. helyezett Mezőkövesd, a mindössze 3 ponttal kevesebbet gyűjtő 6. Sopront fogadta március 12-én. Csapatunkra nehéz mérkőzés várt, mivel Supka Attila gárdája tavasszal eddig 7 pontot szerzett, ráadásul 2016-ban még gólt sem kapott tétmérkőzésen. Együttesünk helyzetét nehezítette, hogy Tóth és Frőhlich eltiltás miatt nem szerepelhetett az összecsapáson.
A kövesdi drukkerek számára különleges volt a találkozó, hiszen először foglalhattak helyet a vadonatúj Széchenyi út felőli lelátón.

HEFFLER BOMBA A kezdősípszó után óvatosan kezdtek a felek. Az első negyedóra legfontosabb eseményét Devecseri sérülése jelentette, csapatunk rutinos védője alig 10 percet játszott, helyére Szilvási állt be. Az első ígéretes lehetőség együttesünk előtt adódott, a 19. percben Heffler 20 méteres szabadrúgását Heinrich ütötte ki a jobb alsó sarok elől. Két perccel később ismét a soproni hálóőrnek akadt dolga, ezúttal Heffler 30 méteres lövését fogta könnyedén. A játékrész felénél egy pazar akció végén Nicorec forgatta meg a védőjét, azonban kísérletét Heinrich a levegőben úszva kiütötte a jobb alsó saroknál. Az első félóra végén góllá érett a fölény, ugyanis egy szépen kidolgozott akció végén Heffler bombázott a hálóba úgy, hogy a labda a kapufáról vágódott a gólvonal mögé. A 38. percben a soproni Pető törte el a labdát ígéretes helyzetben, míg egy perccel később Rácz növelhette volna közelről a különbséget, de a lövés pillanatában elsodorták előle a játékszert a védők.

GÓL A KÍGYÓ TÉRRőL A szünetben kettős cserét hajtott végre Supka Attila, ennek eredményeként bátrabban és veszélyesebben támadtak a látogatók. Az 59. percben Baracskai játszotta tisztára magát, de lapos löketét Dombó könnyedén hárította. Csapatunk három perccel később nem mindennapi góllal növelte előnyét. Hegedűs kapott labdát a felezővonalnál, majd pazar mozdulattal a kapujából kint álló Heinrich felett a hálóba ívelt. A 73. percben egy labdavesztést követően megiramodtak a vendégek, majd miután végigrobogtak a pályán, Baracskai pontos beadását Batizi-Pócsi váltotta gólra öt méterről. A dunántúliak a folytatásban is nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért. A 76. percben Kapacina bombázott a keresztléc fölé, három perccel ezután pedig egy nagy kapu előtti kavarodás végén tisztáztak szögletre a kövesdi védők. A 90. percben Sós lépett ki, de emelése elkerülte a soproni kaput, így az eredmény már nem változott.


Együttesünk újabb értékes sikert ért el, a Pintér-fiúk zsinórban harmadszor győztek a bajnokságban. A Mezőkövesd hét forduló után ismét dobogós, 32 ponttal a 3. helyen áll. A listavezető Gyirmót 43, a második helyezett Zalaegerszeg 36 pontot szerzett.

IRÁNY SZOLNOK Együttesünk legközelebb az alsóházban tanyázó Szolnokra látogat. Az összecsapás március 19-én, szombaton 18 órakor kezdődik.

B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry FC – Swietelsky-Soproni VSE 2-1 (1-0)
Mezőkövesd, 1200 néző, vezette: Szabó Zsolt (Szécsényi I., Szalai B.)
Mezőkövesd: Dombó – Fótyik, Szeles, Devecseri (Szilvási 12.p), Hegedűs, Vági, Szatmári, Heffler, Rácz (Tajthy 82.p), Nicorec, Molnár (Sós 68.p). Vezetőedző: Pintér Attila
Sopron: Heinrich – Holdampf, Jancsó, Fazakas, Deme, (Kapacina 67.p), Rácz B., Pető (Tóth M. 46.p), Szabó, Zamostny (Batizi-Pócsi 46.p), Jovetic A., Baracskai. Vezetőedző: Supka Attila
Gólok: Heffler (29.p), Hegedűs D. (61.p), ill. Batizi-Pócsi (73.p)

Kapcsolódó hírek