Ugrás a tartalomhoz

„Félidős” győzelem (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

B. Braun Gyöngyös – Mezőkövesdi KC 22-24 (16-11)

Bravúros sikerrel kezdte meg szereplését a Mezőkövesdi KC felnőtt csapata az alsóházban. Együttesünk Gyöngyösről, remek második félidei teljesítményével hozta el a bajnoki pontokat.

Az alsóházi rájátszás nyitányaként szomszédvári presztízsmeccset játszottak Skaliczki László tanítványai március 18-án. A házigazdák az elmúlt időszakban jó formába lendültek, és mindössze két ponttal maradtak le a felsőházról, így nehéz összecsapás várt együttesünkre.
A találkozó elején jobbára felváltva potyogtak a gólok, kiegyenlített mérkőzést láthattak a szurkolók. Kézilabdázóink Benis betörésből szerzett góljával 7-5-re vezettek a 12. percben, viszont a 20. percben 9-8-nál már a hazaiaknál volt az előny. Debre Viktor gárdája a játékrész hajrájában elkapta a fonalat, az MKC nem tudta tartani a vendéglátókat, akik a szünetre megnyugtató előnyt szereztek.

PARÁDÉS FÉLIDő Fordulás után szinte egy teljesen új mérkőzés kezdődött, csapatunk lendületesen és pontosan kézilabdázott. A gyöngyösi „rövidzárlat” hosszúra nyúlt, az első gólt csak a 41. percben lőtték, ekkor már 17-17 állt az eredményjelzőn. A folytatásban rövid ideig együtt haladtak a csapatok, viszont a hajrában az MKC a maga javára fordította a találkozót. Csapatunk a szünet után mindössze hat gólt engedélyezett a vendéglátóknak és teljesen megérdemelt sikert ért el Gyöngyösön.
A mérkőzés után Holló Balázs, együttesünk kapusa értékelt, aki az ellenfél kapujába is betalált az összecsapáson.
– Szerencsére a második félidőre össze tudtuk szedni magunkat, nagy küzdeni tudásról tettünk tanúbizonyságot. Hála istennek egy gólt is sikerült lőnöm, nagy öröm számomra, hogy megszereztem az első NB I-es találatomat. Gratulálok a csapatnak és köszönjük a szurkolóknak, hogy eljöttek és buzdítottak bennünket – mondta a hálóőr.
Az MKC 6 ponttal az 5. helyen áll a 8 csapatos alsóházban.

OROSHÁZA ITTHON Csapatunk legközelebb az Orosházát látja vendégül Mezőkövesden. A bajnoki találkozó március 25-én, pénteken 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

B.Braun Gyöngyösi KK - Mezőkövesdi KC 22–24 (16–11)
Gyöngyös, 800 néző. vezette: Horváth, Marton
B. Braun Gyöngyös: Hudák, Tamási - Sándor Á. 1, Ménfői 1, Kovacsics P. 3, Nigrinyi, Jovetic, Rédai, Nagy B. 7 (4), Debreczeni 2, Marczinkó 1, Bali 4, Koller, Oliveira 3, Juhász K., Becirovic. Vezetőedző: Debre Viktor.
MKC: Balogh T. – Benis 1, Antal 3, Trivkovics, Hajdu G. 4, Radnics 4, Szepesi 5 (4). Csere: Holló B. (kapus) 1, Grigorjev 5, Bozoljac, Grünfelder, Mekaru, Kiss R. 1, Molnár F. Vezetőedző: Skaliczki László
Kiállítások: 10, ill. 2 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 5/4

Kapcsolódó hírek