Ugrás a tartalomhoz

Jövő héten már ellenőriznek (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Április 5-én reggel 8 órakor megkezdi üzemszerű működését a VÉDA közúti intelligens kamerahálózat. Országszerte 134 útszakaszon összesen 365 fix telepítésű traffipax ellenőrzi majd a közúti szabálysértéseket a police.hu információi szerint. (Fotó: police.hu)

A modern kamerák a sebességmérés és a rendszámtáblák felismerése mellett számos szabálytalanságot fognak észlelni. A mintegy 14 milliárdos, uniós és hazai forrásból megvalósult fejlesztés szinte teljes körű kontrollt eredményez az utakon – írja a police.hu. A fix kamerák felismerik majd például a forgalmi dugókat, a záróvonal átlépését, a leállósáv forgalmát, ugyanakkor a biztonsági öv használatát is ellenőrzik, érdemes lesz tehát az eddigieknél is körültekintőbben közlekedni az utakon.
A fejlesztés részeként 160 mobil kamerát is beszereztek a közúti ellenőrzésekhez.
A kamerarendszer üzemeltetésének elsődleges célja a közlekedési balesetek számának drasztikus csökkentése, amelyhez az új rendszer jelentős mértékben hozzájárulhat.

BORSODBAN IS Borsod megyében hét, Heves megyében pedig öt fix kamera ellenőrzi majd a közutakat. Városunk körzetében több helyszínen, például Egerben, Bükkábrányban, Mályiban, Miskolcon és Kápolnán is telepítettek fix kamerákat, de az M3-as autópályán, egyebek mellett Gelejnél és Nagyfügednél is található az intelligens eszközből.
A kamerarendszerről, valamint a telepítés helyszíneiről részletes információkat a rendőrség hivatalos honlapján, a police.hu oldalon találhatnak.

B. K.

Kapcsolódó hírek