Ugrás a tartalomhoz

Magabiztos győzelem

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Sport36-Komló 29-24 (16-13)

Meggyőző játékkal diadalmaskodott városunk felnőtt csapata a Komló ellen rendezett bajnoki mérkőzésen.

A K&H férfi kézilabda liga alsóházi rájátszásának harmadik fordulójában a legutóbbi két meccsét elveszítő Komló érkezett városunkba március 30-án.
Az első negyedórában gyakorlatilag fej-fej mellett haladtak a felek, így a játékrész felénél 8-8 állt az eredményjelzőn. A 19. percben komoly érvágás érte a dunántúli gárdát, ugyanis az első 15 percben öt gólt szóró Markovics könyöklés miatt piros lapot kapott. Az MKC ezt követően meglépett ellenfelétől és néhány perc alatt háromgólos előnyt épített fel, amit egészen a szünetig meg is tudott őrizni.

SZEPESI ÉS HOLLÓ Fordulás után a vendégek kezdtek jobban, akik öt perc alatt lényegében ledolgozták a hátrányukat, ekkor egy góllal, 18-17-re vezettek a Skaliczki-fiúk. Csapatunk ezután viszont állva hagyta ellenfelét, védekezésben és támadásban is osztálykülönbség mutatkozott a felek között. A kapuban Holló bravúrt-bravúrra halmozott, míg elől Szepesi vezérletével lőtték a gólokat a kövesdi játékosok. Az MKC negyedóra alatt egy 6-1-es sorozatot épített, így kézilabdázóink 10 perccel a mérkőzés vége előtt már 24-18-as előnyben voltak, ezzel gyakorlatilag eldőlt a találkozó. A folytatásban jobbára felváltva potyogtak a gólok, ezért a végén ötgólos sikernek örülhettek a lelkes kövesdi drukkerek. A találkozón Szepesi kiemelkedő teljesítményt nyújtott, összesen 11 gólt szerzett.

SZOROS MEZőNY Együttesünk 9 ponttal a 4. helyen áll a nyolc csapatos mezőnyben. A Balmazújváros 13, az Orosháza és a Komló 11-11 pontot szerzett. A Cegléd csapatunkhoz hasonlóan 9, a Gyöngyös 8, az Eger 6, míg a sereghajtó PLER 5 egységgel áll a tabellán.
Az MKC április 2-án, szombaton 18 órától Balmazújvárosban folytatja bajnoki szereplését.

B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Sport36-Komló 29-24 (16-13)
Mezőkövesd, 500 néző, vezette: Medve, Nagy
MKC: Balogh, Holló B. (kapusok), Szepesi 11 (3), Kiss R. 4, Füstös, Grünfelder 1, Radnics 3, Mekaru, Hajdu G. 2, Antal 2, Trivkovics 2, Grigorjev 4, Bozoljac, Kovács B., Molnár, Benis. Vezetőedző: Skaliczki László
KBSK: Granics, Selymes (kapusok), Hoffmann, Trkulja 2, Marcsek, Markovics 4, Szöllősi Be. 3, Sunajko, Nagy Z., Jerkovics 2, Sebestyén, Oszlár 1, Wéber, Szemikov 6 (2), Laufer 3 (3), Potics 3. Vezetőedző: Ratko Djurkovics
Hetesek: 4/3, ill. 6/5
Kiállítás: 10, ill. 12 perc
Kizárás: Igor Markovics (19.p, egyből piros, ütésért)

Kapcsolódó hírek