Ugrás a tartalomhoz

Itt egy ötös! - Feljutó helyen a Mezőkövesd! (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry FC – Aqvital FC Csákvár 3-0 (1-0)

Zsinórban ötödször győzött városunk felnőtt csapata a pontvadászatban. Labdarúgóink a hétvégi sikernek köszönhetően újra feljutó helyen állnak a tabellán. (Fotó: mezokovesdzsory.hu)

A Merkantil Bank Liga 21. fordulójában a tavaszi szezon két legeredményesebb alakulata találkozott Mezőkövesden április 2-án. Labdarúgóink zsinórban négyszer győztek, míg a vendégek ebben az évben még nem szenvedtek vereséget a bajnokságban. Együttesünk 35 ponttal a 3. míg a Fejér megyeiek 32 egységgel a 4. helyről várhatták az összecsapást.

SZATMÁRI GÓL Pintér Attila csapata az első pillanattól támadólag lépett fel és már az 5. percben vezetést szerezhetett volna, Frőhlich lövése azonban elsuhant a bal alsó sarok mellett. A 8. percben Tóth beadásáról csak centikkel maradt le középen Molnár, míg egy perccel később Szatmári lövését hárította Gróf, a vendégek hálóőre. A 20. percben góllá érett a kövesdi fölény, amikor is Szatmári kapott jó indítást, majd egy higgadt cselt követően a kapu jobb oldalába helyezett. A játékrész második felében kiegyenlített játék folyt a pályán, jobbára a két 16-os között pattogott a labda. A vendégek a 34. percben közel álltak az egyenlítéshez, ekkor Bartos bombázott ígéretes helyzetben a keresztléc fölé.

MINőSÉGI JÁTÉK A második félidő kövesdi helyzetekkel indult. A 47. percben Szatmári ugratta ki Ráczot, aki a labdaátvétel után kevéssel a bal alsó sarok mellé tekert. Egy perccel később ismét Rácz vette célba a kaput, azonban Gróf jól helyezkedett és kivédte a lövését. Az 57. percben Szatmári indult el keresztbe a 16-oson belül, azonban 3-4 jó csel után a lövés pillanatában „lelopták” a lábáról a labdát. Csapatunk egy órányi játékot követően megduplázta előnyét. Szatmári remek jobb oldali beadását követően Frőhich bólintott 5 méterről a léc alá. A folytatásban is csapatunk játszott lendületesebben és veszélyesebben. A 74. percben Sós lépett ki a védők között lövését Gróf nagy bravúrral kipiszkálta a bal alsó sarok elől. Tíz perccel az összecsapás vége előtt Molnár lépett ki ziccerben, a jobb alsó sarokba tartó kísérletébe Gróf jó érzékkel belekapott. A 84. percben Szatmári sarokrúgását követően lecsorgott a labda, amit Molnár kapásból továbbított a kapuba, ezzel végérvényesen eldőlt a pontok sorsa. A mérkőzés két csákvári lehetőséggel zárult. A 85. percben Makrai hibázott óriási helyzetben, az ötösről a kapu fölé bombázott. Az utolsó percben Dombó mentett bravúrral a gólvonal előtt, így az eredmény nem változott a lefújásig.

MÁSODIK HELY Csapatunk a győzelemnek köszönhetően a 2., feljutó helyen áll a tabellán, mivel a Zalaegerszeg 1-0-ra kikapott Balmazújvárosban. A bajnokságot a Gyirmót vezeti 47 ponttal, a 38 pontos Mezőkövesd és a 36 egységgel rendelkező Zalaegerszeg előtt.

CSÚCSRANGADÓ Labdarúgóink legközelebb a listavezető Gyirmóthoz látogatnak. A találkozó április 10-én, vasárnap 17 órakor kezdődik a dunántúli településen. A rangadót az M4 Sport élőben közvetíti.

B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry FC – Aqvital FC Csákvár 3-0 (1-0)
Mezőkövesd, 1500 néző, vezette: Szőts Gergely (Szalai D., Szalai B.)
Mezőkövesd: Dombó – Fótyik, Szilvási, Tóth B. (Nicorec 86.p), Rácz (Sós B. 70.p), Frőhlich, Polényi, Szatmári, Hegedűs D., Molnár G. (Csirmaz 86.p), Szeles. Vezetőedző: Pintér Attila
Csákvár: Gróf – Pintér B. (Szalai T. 65.p), Baranyai, Racskó (Dulló 58.p), Spandler, Fényes, Domján (Molnár 60.p), Bakos, Makrai, Kocsis, Bartos. Vezetőedző: Toldi Gábor

Gólok: Szatmári (20.p), Frőhlich (60.p), Molnár (84.p)

Kapcsolódó hírek