Ugrás a tartalomhoz

Megyei matekverseny a gimnáziumban (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

45. alkalommal szervezte meg a Hancsók Kálmán Megyei Matematikaversenyt a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola. Az április 1-jén és 2-án megtartott kétfordulós megmérettetésen 79 diák vett részt.

A mezőkövesdi gimnázium immár 45 éve rendszeresen megszervezi a matekversenyt középiskolások számára. A kétnapos eseményt pénteken nyitották meg, ahol elsőként Juhász Jánosné, a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola igazgatója, majd pedig dr. Fekete Zoltán polgármester köszöntötte a megjelenteket, aki beszédében kiemelte, hogy nagy öröm számára, hogy a versenyre már nem csak a megyéből, hanem határainkon túlról is érkeznek magyar diákok.
Idén 10 iskolából összesen 79 középiskolás vett részt a megmérettetésen. A házigazda gimnázium tanulói mellett részt vett több miskolci intézmény, valamint tiszaújvárosi, sátoraljaújhelyi iskola is. Ebben az évben Mezőkövesd testvérvárosából, Kézdivásárhelyről két intézményből, a Nagy Mózes Elméleti Líceumból és a Református Gimnáziumból is több diák érkezett a versenyre. A kézdivásárhelyiek mellett Szatmárnémetiből, a Hám János magyar tanítási nyelvű Gimnáziumból is jöttek az eseményre fiatalok.
A verseny kétfordulós volt. Pénteken az írásbeli tesztet kellett kitölteniük a résztvevőknek a rendelkezésükre álló, összesen két óra alatt. A legjobbnak ítélt dolgozatok készítői vehettek részt a másnapi szóbeli fordulón. A feladatokat ebben az esztendőben is a gimnázium nyugalmazott tanára, Szlovák Sándorné állította össze.
Péntek délután a gyereket kísérő tanárok szakmai programon vehettek részt, amely keretében dr. Juhász Tibor főiskolai docens, az Eszterházy Károly Főiskola tanára „A kör négyszögesítése magyar módra” címmel tartotta meg előadását.
A kétfordulós verseny végén évfolyamonként díjazták az első három helyezettet, valamint felállították a diákok összteljesítménye tükrében az iskolák sorrendjét.
A verseny első helyezettje a Herman Ottó Gimnázium csapata lett, míg a második helyet a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum tanulói, a harmadik helyezést pedig a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium diákjai érték el. A legjobb mezőkövesdi versenyző Gulyás László lett.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek