Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. május 30. (kedd) 10:03 Janka, Zsanett névnapja van
 
Népzenei verseny városunkban (videóval frissítve)

Mezőkövesden rendezték meg a Vass Lajos Népzenei Verseny első középdöntőjét április 9-én.


A Vass Lajos Népzenei Szövetség immár 11. alkalommal szervezte meg a „Hagyományos régiók, régiók hagyománya” Vass Lajos Népzenei Versenyt, amelyet a Kárpát-medencében élő és működő népdalkörök, népzenei csoportok, énekkarok, nyugdíjas éneklő csoportok számára hirdetnek meg. A megméretés két évet ölel fel. Az első évben az elődöntőket, a következőben pedig a középdöntőket és a döntőt tartják meg.
A tavaly, több helyszínen lezajlott elődöntőkből mintegy 150 produkció jutott tovább az idei középdöntőkbe, amelynek a verseny megalapítása óta már hagyományosan az első állomása Mezőkövesden volt. Április 9-én a mezőkövesdi forduló során a háromtagú szakmai zsűri összesen 21 előadást hallgatott meg és értékelt.
A bizottság 12 csoport, illetve szólista műsorát Vass Lajos Kiemelt Arany Fokozattal ismerte el, akik így továbbjutottak a verseny döntőjébe. Emellett 9 produkciót díjaztak Vass Lajos Arany Fokozattal.
A mezőkövesdi forduló után Sümegen, Dunapatajban, Berettyóújfaluban és Budaörsön tartják majd meg a hátralévő négy középdöntőt. A döntőt november 5-én rendezik meg Budapesten.

M. Zs.


Kapcsolódó képek:Vissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés