Ugrás a tartalomhoz

Kibővült lakáscélú támogatás

Mezőkövesd hírei

Vissza nem térítendő támogatással és kamatmentes kölcsönnel segíti a Mezőkövesden lakást vásárolni, építeni szándékozó családokat, fiatalokat a város önkormányzata.

A mezőkövesdi városvezetés nagy figyelmet fordít a településen élő családokra, gyerekekre, fiatalokra, illetve az ott letelepedni vágyókra, akiket az önkormányzat különböző, rendszeres, illetve egyszeri támogatási lehetőséggel igyekszik segíteni. Ilyen például a tanszertámogatás, a Bursa Hungarica ösztöndíj, vagy a nagycsaládok számára igényelhető kedvezményes fürdőbelépőjegy. Mindezek mellett az önkormányzat vissza nem térítendő támogatást és kamatmentes kölcsönt biztosít a Mezőkövesden letelepedni szándékozó fiatalok, családok számára. Az erről szóló lakáscélú támogatásról szóló rendeletet márciusi ülésén bővítette ki a képviselő-testület.
– Beemeltük a rendeletünkbe a családi otthonteremtési kedvezményt (CSOK), azaz, akik ezt az állami kedvezményt igénybe veszik, azok számára önkormányzatunk is támogatást nyújt. Ebben az esetben a kérelmezők számára lakásépítésre 500 000 forint vissza nem térítendő támogatást és 200 000 forint kamatmentes kölcsönt biztosítunk, míg lakásvásárlás esetén 200 000 forint vissza nem térítendő hozzájárulással és 500 000 forint kamatmentes kölcsönnel segítünk a Mezőkövesden letelepedni akaró családoknak – mondta el dr. Fekete Zoltán polgármester.
A rendeletben történt másik fontos módosítás, hogy az önkormányzat a lakáscélú támogatást vásárlás esetén csak komfortos ház megvételére biztosítja. Azonban ha az ingatlan ennek a feltételnek nem felel meg, de a pályázó vállalja, hogy egy éven belül komfortossá alakítja a lakást, akkor megítélhető számára a hozzájárulás.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek