Ugrás a tartalomhoz

Vetélkedés, nyelvtanulás (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Idegennyelvi országismereti vetélkedőt rendeztek a Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskolában. A megméretésen összesen 18 csapat vett részt.

A verseny döntőjét április 11-én rendezték meg az oktatási intézményben, ahol német és angol nyelvből mérték össze tudásukat a résztvevők. Az eseményen elsőként Reich László igazgatóhelyettes köszöntötte a diákokat. Kiemelte, hogy a nyelvtudás a munkaerőpiacon való elhelyezkedésben is komoly előnyt jelenthet, hiszen sok cégnek vannak nemzetközi kapcsolatai. Hozzátette, a verseny célja a nyelvismeret gyakorlása és bővítése.
A verseny első fordulóját március 7-én tartották, akkor a diákoknak egy powerpointos bemutatót kellett tartaniuk, míg a döntőben egy-egy várost kellett bemutatniuk. A vetélkedőn tíz csapat német, míg nyolc angol nyelven készítette el a feladatot. Az értékelést szakmai zsűri végezte.

Eredmények:


Angol:
1. helyezett: Dányi János-Korpás Tamás
2. helyezett: Fazekas Viktor-Rózsa Bertold
3. helyezett: Banka Beatrix-Fügedi Csaba

Német:
1. helyezett: Farkas Klaudia-Lőrincz Zsolt
2. helyezett: Orosz Boglárka-Varga Izolda
3. helyezett: Pázmándi Melinda-Takács Levente

A győztesek fejenként 10.000 Ft-ot és egy-egy színházbelépőt kaptak, míg a dobogós csapatok tagjai egy-egy PowerBank elektromos töltőt vehettek át az eredményhirdetésen.
– A jelenlévő cégek képviselői (Leax Hungary Zrt. és Schoen&Sandt Kft.) nagyon elégedettek voltak a tanulók munkáival, kihangsúlyozták a nyelvtudás fontosságát. Iskolánkban először került megrendezésre ilyen jellegű verseny. A nagy sikerre való tekintettel szeretnénk a következő években is hasonló megmérettetéseket megrendezni, a szakmai ismeretek mellett a nyelvtanulás fontosságát is kiemelni – emelte ki Juhász Éva, a szakképző iskola pedagógusa.

B. K.

Kapcsolódó hírek