Ugrás a tartalomhoz

Sebességmérés határok nélkül

Mezőkövesd hírei

Ismét részt vesz a Speedmaraton elnevezésű akcióban a magyar rendőrség. A sebességmérő ellenőrzésben összesen 24 európai uniós tagállam vesz részt.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL), 24 órás összeurópai sebesség-ellenőrzést végez 2016. április 21-én 6 órától 2016. április 22-én 6 óráig. A 24 órás időtartam alatt, az összes rendelkezésre álló változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz.
Az ellenőrzés célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, és nem a szankcionálás – derült ki a rendőrség sajtóközleményéből. Ezzel együtt a dokumentált jogsértések miatt a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelő intézkedésekre kerül sor.

JAVASLATOKAT VÁRNAK A rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölési folyamatába a lakosságot is be szeretné vonni, így javaslatokat vár arra, hogy az említett 24 órás időszakban hol kerüljön sor ellenőrzésre. A javaslatokat megyénkből a speedmarathon@borsod.police.hu címre küldhetik el április 19-én 8 óráig. Az ellenőrzési helyszíneket április 20-áig jelölik ki.
A rendőrség az ellenőrzésekre a javaslatot tevők közül helyszínenként 10-10 főt meghív, akik a részletekről e-mailben kapnak értesítést.

B. K.

Kapcsolódó hírek