Ugrás a tartalomhoz

Kié lesz a legszebb?

A legszebb matyó kerteket, portákat keresi a Matyó Kertbarát Egyesület. A programban a mezőkövesdiek mellett tardiak és szentistvániak is részt vehetnek.

 A Matyó Kertbarát Egyesület „Matyóföld Legszebb Kertjei” címmel, összesen hat kategóriában hirdette meg a versenyt.

– A legszebb konyhakert, díszkert és gyümölcsös mellett, vegyes (konyhakert, díszkert és gyümölcsös) kategóriában is lehet jelentkezni. Emellett keressük a legszebb balkonkertet, valamint a legszebb matyó portát is – mondta a kategóriákról Herkely Károly, az egyesület elnöke.
A versenybe a kertek méretétől függetlenül lehet jelentkezni, sőt zártkertek nevezését is elfogadják. 
– Minden kertet kétszer szeretnénk megnézni. A látogatások alkalmával fotók is készülnek, a szakmai zsűri ez alapján fog értékelni – emelte ki Herkely Károly.

SZEMLE ÉS DÍJAZÁS A nevezett kerteket május második felében, illetve szeptember első napjaiban tekintik meg a zsűri tagjai, köztük egy kertészmérnök és egy kerttervező.
Az értékelések során legszebbnek, legötletesebbnek, legtermészetközelibbnek választott kerteket díjazzák.
A kerteket a Matyó őszi Gyümölcs-Zöldség Kiállításon mutatják be és díjazzák, melyet szeptember 16-án rendeznek meg Mezőkövesden.
A nevezők hozzájárulása esetén a fotók az internetre is felkerülhetnek, ahol a közönség is leadhatja voksát a legszebb kertekre.


NEVEZÉS A versenyre május 20-áig várják a jelentkezéseket. Érdeklődni és nevezni lehet e-mailban, a matyokertklub@gmail.com címen, vagy telefonon a 70/6984183, a 30/9365078 és a 20/2658059 számon.
A programról részletes információkat a kertbarátok honlapján, a matyokertklub.5mp.eu címen is találhatnak.

PLUSZ A kertbarátok emellett keresik Matyóföld öreg, termő gyümölcsfáit, amelyek vegyszeres permetezés nélkül is teremnek és jól bírják a megváltozott klímát.
Ezzel kapcsolatban szintén a fenti elérhetőségen jelentkezhetnek.

B. K.

Kapcsolódó hírek