Ugrás a tartalomhoz

Igazságos döntetlen

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – B. Braun Gyöngyösi KK
27-27 (13-12)

Nagy küzdelemben igazságos döntetlennel zárult városunk felnőtt csapatának első felkészülési mérkőzése augusztus 2-án. A Városi Sportcsarnokban megrendezett összecsapás első perceiben kiegyenlített játékot láthattak a nézők, majd az élvonalba nyáron feljutott vendéggárda átvette a játék irányítását.

Nagy Károly tanítványai néhány perc alatt 2-3 gólos előnyre tettek szert, melyet egészen a félidő hajrájáig meg is tudtak őrizni. A játékrész utolsó perceiben támadásban és védekezésben egyaránt fölénybe kerültek kézilabdázóink, ennek köszönhetően sikerült megfordítani az eredményt a szünetig.



A második félidő első felében magabiztosan játszottak Feketéék és folyamatosan növelték az előnyüket. Csapatunk nagyszerű védekezését jól mutatja, hogy Halászék 12 perc alatt mindössze háromszor találtak utat Holló kapujába. Elsősorban a jó védekezésnek köszönhetően 10 perccel a befejezés előtt már 23-18-as mezőkövesdi vezetés állt az eredményjelzőn. A mérkőzés záró periódusában azonban megtorpantak a mieink és öt percig képtelenek voltak bevenni az ellenfél kapuját, miközben a látogatók ötször is mattolták a kövesdi védelmet, ennek következtében ismét nyílttá vált a találkozó. Az összecsapás utolsó perceiben felváltva estek a gólok, így döntetlennel zárult az MKC első edzőmérkőzése. A jó iramú és küzdelmes 60 perc mindkét csapat felkészülését jól szolgálta. Kézilabdázóink a találkozó egyes periódusaiban lendületesen és kombinatívan játszottak és ez bizakodással töltheti el a csapatért szurkolókat.
Együttesünk a felkészülés jegyében legközelebb Gyöngyösön lép pályára. Az edzőmérkőzés augusztus 5-én 15.30-kor kezdődik a Heves megyei településen. Lezákék hazai környezetben a PLER-FTC csapatával találkoznak. Az összecsapást augusztus 9-én 18 órától rendezik meg a Városi Sportcsarnokban.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - B. Braun Gyöngyösi KK 27-27 (13-12)
Mezőkövesd, 400 néző
Vezette: Dohány, Vitális
MKC: Tóth, Holló (kapusok), Németh (2/1), Fekete (6/1), Korsós (1), Gyuris (1), Morva (6), Lezák (1), Szabó (3), Molnár (3), Kupi, Rosta M., Nyikes (4), Kiss, Barta. Vezetőedző: Rosta István
GYKK: Kenyeres, Tamási, Melus (kapusok), Halász (5), Gazdag (5/1), Juhász, Balogh (7/1), Szalafai (6), Doros, Debreczeni, Koller, Sándor Á. (4), Pál, Gúnya, Nigrinyi, Tatai, Grandjean. Vezetőedző: Nagy Károly
Hetesek: 5/2 ill. 4/2
Kiállítások: 16 illetve 16 perc

Kapcsolódó hírek