Ugrás a tartalomhoz

Látszik az alagút vége (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Ceglédi KKSE – Mezőkövesdi KC 27-29 (14-14)

Bravúros győzelmet aratott városunk felnőtt csapata a bajnokság hétvégi játéknapján. Kézilabdázóink a sikerrel hatpontosra növelték előnyüket a kieső helyen állókkal szemben.

A K&H férfi kézilabda liga alsóházi rájátszásának 7. fordulójában a sereghajtó Pest megyei gárdához látogatott csapatunk április 29-én. A mérkőzés mindkét együttes számára fontos volt, a házigazdák a bennmaradási esélyeik növeléséért, a mieink pedig a közvetlen kieső zónától való eltávolodásért léptek pályára. A ceglédiek a meccs előtti napokban edzőt váltottak, Kökény István és segítője Dengi Zoltán távozott, helyüket Varga Péter és Jakab László foglalta el.
Az első negyedórában jobbára a Cegléd vezetett, viszont együttesünk folyamatosan ott „loholt” az ellenfél nyomában. A játékrész derekán, 6-5-ös hazai előnyt követően zsinórban 4 kövesdi gól született, ezzel a Skaliczki fiúk hosszú időre átvették a vezetést. A hajrában összekapta magát a Cegléd, így 30 perc után döntetlenre állt az összecsapás.


VÉGIG ELőNYBEN
Fordulás után alaposan bekezdtek a mieink. Az első találatot a Pest megyeiek szerezték, viszont ezután fordult a kocka, megszakítás nélkül ötször sikerült mattolni a házigazdákat, ezzel 19-15-re módosult az eredmény. Csapatunk a folytatásban is remekül játszott, Holló ziccereket és összesen négy hétméterest fogott, miközben elől a 8 gólig jutó Hajdu vezérletével szórtuk a gólokat. Csapatunk még azt is elbírta, hogy Trivkovics, valamint Grigorjev kivált sérülés miatt, a találkozó hajrájához közeledve 25-21 volt az állás. Az utolsó percekben mindent egy lapra feltéve támadott a hazai együttes, de Benis duplájával az MKC bebiztosította győzelmét.

EGYRE FELJEBB Kézilabdázóink az újabb sikernek köszönhetően egyre jobban távolodnak a kiesőzónától és továbbra is veretlenek az alsóházban, 4 győzelem, 3 döntetlen a mérlegük. Csapatunk 15 ponttal már a 9. helyen áll a tabellán, az alsóházban csak a 18 pontos Balmazújváros előzi meg együttesünket. A bajnokság két utolsó helyét az Eger és a Cegléd foglalja el egyaránt 9-9 egységgel, így az MKC már 6 pontnyira távolodott el a kieső helyektől.

PRESZTÍZSRANGADÓ Skaliczki László tanítványai szomszédvári rangadóval folytatják szereplésüket, hétvégén a Gyöngyös érkezik Mezőkövesdre. A bajnoki összecsapást május 7-én, szombaton 18 órától rendezik meg a Városi Sportcsarnokban.

B. K.

Kapcsolódó hírek