Ugrás a tartalomhoz

Búcsú a szakképzőtől (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

10 osztályban összesen 202 tanuló fejezi be tanulmányait az idén a Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskolában. Az intézmény ballagási ünnepségét április 29-én rendezték meg.

A hagyományoknak megfelelően a végzősök számára szentmisével kezdődött az ünnepség a Szent László templomban, majd a ceremónia az iskola udvarán folytatódott. Az intézmény diákjainak hangszeres és verses búcsúztató műsora után Csirmaz István igazgató mondott beszédet. Elsőként múltidézésre „invitálta” a diákokat, akiktől azt kérte, hogy őrizzék meg emlékükben az intézményben eltöltött évek élményeit és kamatoztassák az ott megszerzett tudást. Kiemelte, hogy a múlt meghatározza a jelent és a jövőt, ennek fényében a diákok előtt álló vizsgákra, a tanulás és a tudás fontosságra hívta fel a figyelmüket. Végezetül sok sikert kívánt a ballagó diákoknak a későbbiekre, eredményes, sikeres és boldog életet kívánt.


DÍJAK, ELISMERÉSEK
A búcsúztató beszéd után a legjobban szereplő tanulók díjakat, elismeréseket vehettek át. Az intézmény legmagasabb kitüntetését, a Széchenyi-díjat idén három tanuló, Ördög Rebeka, Agócs Ádám és Fazekas Viktor érdemelte ki, amit az intézményvezető dr. Fekete Zoltán polgármesterrel adott át a diákoknak.
Alapítványi dicséretben részesült Kazai Petra, Kriston Márk, Zakar Ferenc Albert, Nagy Péter és Fügedi Edina. Tantestületi dicséretet kapott Koncz Zoltán és Pázmándi Lionel. Igazgatói dicséretet vehetett át Tóth Noémi és Kis Józsefné. Könyvjutalmat és oklevelet vehetett át az ünnepségen: Fábián Roland, Juhász Ádám, Kovács István, Zubor Károly, Hajdu Ádám, Varga Róbert, Váradi Zoltán, Vécsi József, Molnár Ádám, Horváth Norbert és Bődi Angelika.

B. K.

A díjátadás zárásaként a jelenlévő cégek képviselői jutalmazták a szakmai területen kimagasló teljesítményt nyújtó fiatalokat:

Mezőkövesd és Vidéke Általános Ipartestület:
Pap Márk 3/11. E kiemelkedő gyakorlati munkájáért

Bakai Szerszámgép Szerviz Kft.:
Gépi forgácsoló szakmában jó magatartásáért és kiváló gyakorlati munkájáért
Mezei Balázs
Zubor Károly
Gépgyártás-technológiai technikus szakmában jó magatartásáért és gyakorlati munkájáért dicséretben és pénzjutalomban részesül és a cég álláslehetőséget kínál:
Takács Levente
Álláslehetőség:
Fodor Zsolt
Villanyszerelő szakmában jó magatartásáért és gyakorlati munkájáért
Antal Tibor
Jó magatartásáért dicséretben és pénzjutalomban részesül, valamint a cég vezetősége álláslehetőséget ajánl fel:
Bakó Zoltán
Szitai Benjámin

Schoen +Sandt Hungary Kft.
Nagy Ádám gépgyártás-technológiai technikus,
Tóth Máté gépgyártás-technológiai technikus
Bögös Balázs gépi forgácsoló
Balogh elemér gépi forgácsoló

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Sipeki István – mezőgazdasági gépész
Sipeki János – mezőgazdasági gépszerelő, gépjavító

Kapcsolódó hírek