Ugrás a tartalomhoz

Győzött az FTC-Pler

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – FTC-PLER 27-31 (15-15)

Fővárosi sikerrel zárult az MKC felnőtt csapatának második hazai felkészülési mérkőzése. A találkozónak a Városi Sportcsarnok adott otthont augusztus 9-én. A vendég csapat jelentős változáson ment keresztül a nyáron, miután a két patinás fővárosi klub, az FTC és a PLER egyesült.

Az edzőmérkőzésen pályára lépő játékosok az első pillanattól kezdve nagy elánnal vetették magukat küzdelembe. Az összecsapás elején Rosta István gárdája játszott jobban, melynek köszönhetően kézilabdázóink a 8. percben 4-2-re megléptek. A játékrész további részében felváltva vezettek az együttesek. Bécsiék a 14. percben 8-7-es hátrányban voltak, míg 7 perccel később 10-9-nél már együttesünknél volt az előny. A félidő hajrájában elsősorban támadásban jeleskedtek a csapatok, akik szinte minden akciót eredményesen fejeztek be.

A játék képe a szünet után sem változott, a két gárda továbbra is fej-fej mellett haladt. A félidő második részében azonban megtorpanni látszottak a mieink. Németh sérülés miatt távozott a pályáról, ami az MKC számára nagy veszteséget jelentett. A vendégek ráadásul kapuscserét hajtottak végre, ennek köszönhetően jelentősen feljavult a fővárosiak védekezése. Gyurisék 10 perc alatt csak egyszer tudták bevenni a cseh légiós Kominek kapuját, emiatt az összecsapás derekán Lendvayék magabiztosan vezettek, a 47. percben 27-24 volt az állás. Kézilabdázóink a mérkőzés további részében már nem tudtak újítani, így Zsiga Gyula fiai megérdemelten nyerték meg a találkozót. Együttesünk legközelebb a PLER-FTC vendégeként lép pályára augusztus 11-én. A felkészülési találkozót a fővárosi gárda Thököly úti Sportcsarnokában rendezik meg 17.45-től.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC- FTC-PLER 27-31 (15-15)
Mezőkövesd, 350 néző
Vezette: Vitális, Dohány

MKC:
Holló, Tóth (kapusok), Németh 5, Fekete 6 (2), Korsós 2 (1), Gyuris 2, Morva 4 (1), Lezák 4, Barta, Bécsi 3 (1), Rosta M., Szabó, Kiss, Molnár, Kupi 1, Kovács  vezetőedző: Rosta István
FTC-PLER: Székely, Kominek (kapusok), Rév 2 (1), Hajdú 3, Lendvay 4, Kocsi 2, Pálos 2, Marczinkó 1, Balas 2, Mikita 5, Bendó 2, Bakos 6 (1) vezetőedző: Zsiga Gyula
Hetesek: 5/5 ill. 3/2
Kiállítás: 12 ill. 6 perc

Kapcsolódó hírek