Ugrás a tartalomhoz

Sikeres főpróba

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – Tiszalök VSE 11-0 (6-0)

Kiütéses győzelmet aratott Mezőkövesd Zsóry felnőtt labdarúgócsapata a Tiszalök ellen. Csapatunk 11-0-ra múlta felül a harmadosztályú szabolcsi együttest a Városi Sportpályán.

A Tisza csoportban szereplő együttes nem volt ismeretlen Huszák Géza gárdája előtt, hiszen egy hónap alatt harmadszor találkoztak a felek. Az első két találkozó fölényes kövesdi győzelmekkel zárult, hiszen Kemecsén 6-0-ra, míg Tiszalökön 7-0-ra kaptak ki Koskovits György tanítványai. Az augusztus 10-én megrendezett felkészülési összecsapáson villámgyorsan vezetést szereztek Huszák Géza tanítványai, miután Török mintaszerű beadását Hamar bólintotta két lépésről a kapuba a 2. percben. Együttesünk nyomasztó mezőnyfölényben játszott, amelynek eredményeként Olasz látványos találatával megduplázták előnyüket labdarúgóink a 16. percben. Alig egy perccel később újra megzörrent a szabolcsiak hálója, miután a Jeremiás ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Vámosi értékesítette magabiztosan.

A 26. percben Hamar elegáns gurítása után ismét kapitulált a vendégek védelme. Az első félóra végén pedig megszületett az ötödik mezőkövesdi találat is. Egy szép hazai akció végén Ur beadását Hamar váltotta gólra, aki alig 30 perc alatt mesterhármast ért el. Öt perccel az első játékrész vége előtt Jeremiás is feliratkozott a góllövőlistára, miután okos emeléssel használta ki a kapujából nagyon rossz ütemben kimozduló vendég hálóőr hibáját. Csapatunk meggyőző teljesítményt nyújtva fölényes 6-0-ás előnyel vonulhatott pihenőre 45 perc után.
A második játékrészben több poszton is változtatott Huszák Géza, együttesünk vezetőedzője. A félidő első 20 percében némileg kiegyenlítettebbé vált a játék, de helyzetig ekkor sem jutottak el a látogatók. A találkozó további részében viszont ismét lehengerlően játszottak labdarúgóink. A 66. percben Gallik pontos beadás után Bogdány volt eredményes. A csatárt alaposan feltüzelte a megszerzett gólja, ugyanis a 74. percben tovább növelte együttesünk előnyét, sőt két perccel később Ur beadása után is eredményes tudott lenni, így mindössze 10 perc alatt klasszikus mesterhármast szerzett.
A csatár a találatai után az előkészítésben jeleskedett. A támadó szögletet végezhetett el a mérkőzés 90. percében és az élesen középre lőtt labda Sebe fejét érintve került a tiszalöki hálóba, ezzel megszületett együttesünk 10. gólja. Az összecsapás ezzel még nem ért véget, hiszen a 91. minutumban Bogdány ismét a sarokból ívelhette középre a labdát, melyet ezúttal Olasz fejelt a vendég ketrecbe és ezzel beállította a 11-0-ás végeredményt. Vámosiék nagyszerű teljesítményt nyújtottak a főpróbán és kellő önbizalommal várhatják az előttük álló, immár tétre menő feladatokat.

Magyar Kupa és bajnoki rajt
Labdarúgóink az első tétmérkőzésüket a Magyar Kupa országos főtábla második fordulójában fogják lejátszani a hétvégén az NB III-as Tiszakanyár vendégeként. Az összecsapást augusztus 14-én, vasárnap 17 órától rendezik meg a Szabolcs megyei településen. A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának nyitófordulójában a DVSC-DEAC látogat majd Mezőkövesdre. A nagy érdeklődéssel várt összecsapást augusztus 20-án, szombaton 17 óra 30 perctől rendezik meg a Városi Sportpályán.

Kapcsolódó hírek