Ugrás a tartalomhoz

Kameruni delegáció Mezőkövesden (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Tanulmányút keretében öt napot töltenek hazánkban a Kameruni Labdarúgó Szövetség képviselői. A delegáció tagjai május 6-án Mezőkövesdre látogattak.

Az afrikai országot Joseph Pierre Batam, a Kameruni Labdarúgó Szövetség alelnöke, Blaise Moussa főtitkár és Juillet Bell Ndjock marketingvezető képviselte, illetve jelen volt a kameruni származású George Menougong, aki korábban Mezőkövesden is futballozott, valamint tevékeny részt vállal a két ország kapcsolatának kialakításában. Ebben egyébként az Atlas Pro Investment Kft.-nek, Mohácsi Gábor ügyvezetőnek és Tóth László pro licences edzőnek is nagy szerepe volt. Tóth László elmondta, örül annak, hogy a kameruni szövetség képviselői megismerik a mezőkövesdi komplexumokat, ugyanis a korosztályos válogatottak edzőtáboroztatása is a terveik között szerepel, ehhez Mezőkövesd ideális helyszín lehet. A látogatás egyik legfontosabb oka, hogy Kamerun lesz a 2019-es Afrika Nemzetek Kupájának házigazdája, ezért a vezetők elsődlegesen a stadionfejlesztésekkel, valamint a sportegészségügyi háttérrel ismerkednek meg Magyarországon.

KAPCSOLATFELVÉTEL A delegációt a klub székházában fogadták hivatalosan, ahol Tállai András, a Mezőkövesd Zsóry FC elnöke köszöntötte a vendégeket. Elmondta egyebek mellett, hogy a látogatás lehetőséget biztosít a két szövetség kapcsolatfelvételére, a két nemzet sportstratégiájának, valamint elképzeléseinek kölcsönös megismerésére. Kiemelte, hogy George Menougong személyében volt kameruni származású játékosa a klubnak, aki hatalmas akarásával, illetve pozitív hozzáállásával példát mutatott társainak és rajta keresztül megismerhették a kameruni sportolók példaértékű mentalitását.

EGYÜTTMűKÖDÉS Ezt követően Joseph Pierre Batam, a kameruni szövetség elnöke osztotta meg gondolatait. Elmondta, hogy Magyarország komoly erőfeszítéseket tett az infrastrukturális fejlesztések területén, hiszen a stadionrekonstrukciós program évek óta zajlik. Kiemelte, hogy ebből kifolyólag a magyarok jelentős tapasztalattal rendelkeznek a fejlesztésekre vonatkozóan, amire nekik is szükségük lesz, mivel több mint 20 stadiont szeretnének építeni a 2019-es kontinenstornáig. Egyebek mellett azért jöttek Mezőkövesdre, mert a mezőkövesdihez hasonló méretű létesítmények építését is tervezik. Az alelnök hozzátette, szeretnék, ha magyar cégek és szakemberek is részt vennének majd a stadionépítés előkészítésében és kivitelezésben. Kiemelte, hogy a két ország szakmai kapcsolatát is szeretnék megerősíteni. Terveik között felkészülési mérkőzések szerepelnek a kameruni és a magyar felnőtt, illetve korosztályos válogatottak részvételével, továbbá szorgalmazzák a magyarországi edzőtáborozásokat is.

LÁTOGATÁS A fogadást követően a jelenlévők megtekintették a klub székházát, valamint a Városi Stadiont. Itt Tállai András, a kameruni delegáció tagjainak nevével ellátott magyar válogatott mezeket adott át a vendégeknek, akik kameruni mezzel és ajándékcsomaggal viszonozták a gesztust. Ezt követően a volt Tűzoltópályán kialakított Utánpótlásközpontba, majd a Zsóri üdülőterületén épülő Sportcentrumba is ellátogattak a vendégek.
A delegáció tagjai az ötnapos látogatás során Miskolcon és Debrecenben is jártak. Hétvégén ellátogatnak Felcsútra és a Telki Edzőközpontba, valamint megtekintik a Ferencváros-Újpest Magyar Kupa döntőt a fővárosi Groupama Arénában.

B. K.

Kapcsolódó hírek