Ugrás a tartalomhoz

Menetel az MKC (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – B. Braun Gyöngyös 23-21 (13-12)

Megnyerte a szomszédvári presztízsrangadót városunk felnőtt csapata. Skaliczki László tanítványai a sikerrel újabb fontos lépést tettek a bennmaradás felé. (Fotó: mezokovesdikc.hu)

A K&H férfi kézilabda liga alsóházi rájátszásának 8. fordulójában az elmúlt hetekben egyre jobb formában játszó, az elmúlt két bajnoki összecsapásán győzelmet arató Gyöngyös látogatott Mezőkövesdre május 7-én. Az MKC szintén jó formában várhatta a találkozót, hiszen együttesünk az alsóházban még nem szenvedett vereséget.

HULLÁMZÓ JÁTÉK Az egymás elleni összecsapáson villámrajtot vettek a vendégek, Skaliczki László alig 4 perc elteltével, 3-0-ás vendég vezetésnél magához rendelte játékosait. Az időkérés hatásosnak bizonyult, ugyanis egy perccel később egy gólra olvadt a különbség, 3-2 állt az eredményjelzőn. A felek ezután együtt haladtak, majd a 12. percben Szepesi büntetőből szerzett találata után 6-5-re az MKC-nál volt az előny. A folytatásban is fej-fej mellett haladt a két csapat, tíz perccel a félidő vége előtt Trivkovics beállóból növelte a kövesdi fórt, ezzel 10-8-ra módosult az eredmény. A helyzet a hajrában sem változott, a szünetig felváltva potyogtak a gólok. Együttesünk végül 13-12-es előnnyel vonulhatott pihenőre.

FERGETEGES HAJRÁ A második játékrész az első félidőhöz hasonlóan jó gyöngyösi periódussal kezdődött. A vendégek kiválóan védekeztek, Hudák pedig hatékonyan szűrte meg a kövesdi lövéseket a gólvonal előtt. Ennek eredményeként az MKC 15 perc alatt mindössze kétszer talált be, míg a vendégek ebben a szakaszban hat gólt lőttek, így a záró negyedóra 18-15-ös Mátra-aljai vezetésnél kezdődött. Ezzel azonban még korántsem volt vége a találkozónak, csapatunk védekezése jelentősen feljavult, Balogh ziccereket hárított, míg elől Mekaru és Kiss vezérletével egyre többször sikerült rést találni a gyöngyösi pajzson, ennek köszönhetően csapatunk előbb ledolgozta hátrányát, majd 19-18-ra fordított. Erre azonban még volt válaszuk a vendégeknek, akik egy 3-0-ás sorozattal visszavették az előnyt és 5 perccel a meccs vége előtt 21-19-re vezettek. Ezzel viszont ellőtték a maradék puskaporukat a Debre tanítványok. Az MKC hatalmas elszántsággal és lelkesedéssel futott neki a hajrának, ami nem is maradt eredmény nélkül; a kövesdi drukkerek fergeteges buzdítása mellett 4-0-ra hozták a meccs végét, ezért a találkozó kétgólos hazai sikerrel zárult.

KÖZELEG A CÉL Az MKC csak úgy, mint a rájátszás első fordulójában, ezúttal is két góllal múlta felül a szomszédvár együttesét, így hat fordulóval a bajnokság zárása előtt őrzi hatpontos előnyét a kieső helyen állókkal szemben. A legelőkelőbb pozícióban a Balmazújváros áll 18 egységgel, az MKC és az Orosháza egyaránt 17-17 pontot szerzett. Mögöttük a Komló 15, a Gyöngyös 13, a PLER-Budapest 12 egységet gyűjtött. A kieső helyeken jelenleg a Cegléd és az Eger áll 11, illetve 9 ponttal.

KÉTSZER IDEGENBEN A Mezőkövesd ezen a héten két idegenbeli találkozóval folytatja szereplését az alsóházban. Kéziseink elsőként Orosházára látogatnak május 11-én, szerdán 18 órától, majd május 14-én, szombaton 17 órától Komlón vendégeskednek.

B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC – B.Braun Gyöngyös 23–21 (13–12)
Mezőkövesd, 600 néző, vezette: Horváth, Marton
MKC: Balogh T. – Szepesi 1 (1), Antal 1, Hajdu G., Mekaru 5 (2), Bozoljac 2, Kiss R. 4. Csere: Holló B. (k), Kovács B., Kovács P., Füstös, Grünfelder, Radnics 3, Trivkovics 3, Benis, Grigorjev 4. Vezetőedző: Skaliczki László
Gyöngyös: Tamási – Ménfői, Oliveira 4, Juhász K. 2, Debreczeni 2, Bali 6, Kovacsics 1. Csere: Hudák (k), Sándor Á., Jovetics, Nagy B. 2 (2), Mester, Szalafai 4, Koller, Becsirovics, Marczinkó. Vezetőedző: Debre Viktor
Hetesek: 4/3, ill. 2/2
Kiállítás: 2, ill. 4 perc

Kapcsolódó hírek