Ugrás a tartalomhoz

Gáttörés a hajrában

Mezőkövesd hírei

FC Ajka – Mezőkövesd Zsóry FC 0–1 (0–0)

Molnár 88. percben szerzett fejes góljával mindhárom pontot elhozta városunk felnőtt csapata Ajkáról. Együttesünk a győzelemnek köszönhetően tartja a lépést a Kisvárdával és Zalaegerszeggel. (Fotó: mezokovesdzsory.hu)

A Merkantil Bank Liga 26. játéknapján a sereghajtó Ajka fogadta a 4. helyen álló Mezőkövesdet május 8-án. A találkozó mindkét csapat számára fontos volt, hiszen a Veszprém megyeieknek a bennmaradáshoz, csapatunknak pedig a feljutás esélyének megőrzéséhez volt égetően fontos a győzelem megszerzése. A dunántúliak mindössze 3 pontot szereztek tavasszal, de amikor kikaptak, rendre csak egygólos vereségeket szenvedtek, így labdarúgóink egyáltalán nem számíthattak könnyű mérkőzésre.

KIEGYENLÍTETT JÁTÉK
A találkozó első félidejében nagy mezőnyfölényben futballoztak a Pintér-fiúk, de kevés komoly helyzetet sikerült kialakítani a vendéglátók kapujánál. Veszélyt elsősorban a távoli lövések jelentettek az ajkai kapura, Tóth, Szatmári és Orosz is vállalkozott 20-25 méterről a játékrész első felében, de Gőczének nem kellett játékba avatkoznia. A 27. percben Heffler kínálta meg a hazaiak hálóőrét, aki szépen védte a támadó szabadrúgását. Egy perccel később az ajkaiak előtt adódott lehetőség, de ígéretes helyzetben a kapu fölé tüzeltek. A záró negyedórában jobbára mezőnyben zajlott a játék. Három perccel a szünet előtt még Sóron fejese kerülte el a kövesdi kaput, így a csapatok gól nélküli állásnál vonulhattak szünetre.

MOLNÁR DÖNTÖTT Fordulás után 10-15 percig nem változott jelentősen a játék képe, majd labdarúgóink egyre nagyobb fölénybe kerültek és ez helyzetekben is megmutatkozott. Az 58. percben Molnár „varázsolta” remek ütemben Rácz elé a labdát, aki miután befordult, megcélozta a ketrecet, de a kivetődő Gőczében elakadt a lövése. Ezt követően nagy nyomás alatt tartottuk a házigazdákat, akik a szerencsével sem álltak hadilábon. A 72. percben Szatmári remek bal oldali beadása után az előrehúzódó Nicorec fejelt az ötösről a bal alsó sarok mellé. A záró 10 percben futószalagon jöttek a kövesdi lehetőségek. Elsőként Devecseri kínálta meg Gőczét mintegy 30 méterről, a hazai kapus ujjheggyel tornászta a lécre a védő sistergős bombáját. Két perccel később az ajkai hálóőr egy beívelés után kiejtette a játékszert, melyre Nicorec csapott le, de ravasz emelése után a felső lécen csattant a labda. A 84. percben Molnár tüzelt a kapu mellé Hegedűs indítása után, viszont négy perccel később megtört a jég; Tóth remek beadását követően Molnár bólintott közelről a jobb alsó sarokba, így sikerült megszerezni a hőn áhított vezetést. A ráadásban Nicorec duplázhatta volna meg az előnyt, de a kísérlete elsuhant a jobb alsó sarok mellett.
Együttesünk nagy küzdelemben értékes győzelmet aratott, így továbbra is tartja a lépést a riválisokkal. Négy fordulóval a bajnokság vége előtt a Gyirmót vezet 56 ponttal a 46 pontos Kisvárda, valamint az egyaránt 45 egységgel álló Zalaegerszeg és Mezőkövesd előtt. A közvetlen üldözők közül a Csákvár és a Balmazújváros is 42 pontot szerzett.

FOLYTATÁS SZOMBATON Labdarúgóink legközelebb a szintén kiesés ellen harcoló Szigetszentmiklóst látják vendégül Mezőkövesden. A bajnoki találkozó május 14-én, szombaton 19 órakor kezdődik a Városi Stadionban.

B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

FC Ajka – Mezőkövesd Zsóry FC 0–1 (0–0)
Ajka, 150 néző, vezette: Andó-Szabó Sándor (Ring György, Kulman Tamás)
FC Ajka: Gőcze – Pál D., Jagodics B., Pákai (Major N., 50. p.), Fodor M. – Horváth A., Petneházi, Czár, Zámbó – Stieber A. (Lattenstein, 75. p.), Sóron (Sowunmi, 72. p.). Vezetőedző: Lengyel Ferenc
Mezőkövesd: Dombó – Vági, Devecseri, Szeles, Sós B. – Tóth B., Hegedűs D. – Rácz F., Orosz M. (Molnár G., 53. p.), Heffler N. (Nicorec, 55. p.) – Szatmári L. Vezetőedző: Pintér Attila
Gól: Molnár (88. perc)

Kapcsolódó hírek