Ugrás a tartalomhoz

Javuló közbiztonság (videóval)

Tovább javult a közbiztonság városunkban 2016. első negyedévében, mondta el dr. Ongai Péter rendőr alezredes, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály vezetője. A vagyon elleni bűncselekmények száma csökkent, ugyanakkor a közlekedési bűncselekmények hasonló tendenciát mutatnak a tavalyi évhez viszonyítva.

Az év nem kezdődött jól, ugyanis az első hónapban több vagyon elleni bűncselekmény történt Mezőkövesden, az elkövetőek lakatlan ingatlanokat „látogattak” meg.
– A második hónapban sikerült felderítenünk az esetet, a gyanúsítottakat őrizetbe vettük, majd a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatásukat. Ezt követően márciusban, valamint áprilisban gyakorlatilag nem találkoztunk vagyon ellen bűncselekményekkel – mondta dr. Ongai Péter, r. alezredes, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság kapitányságvezető-helyettese, a Bűnügyi Osztály vezetője.

SIKERES FELDERÍTÉS Januárban és februárban két rablás is történt városunkban. Az egyik esetben egy időskorút támadtak meg, míg a másik esetben egy középkorú nő volt a közterületen történt bűncselekmény áldozata.
– Mind a két esetben sikeres felderítés történt, az elkövetőket őrizetbe vettük, majd a bírósági döntést követően előzetes letartóztatásba kerültek – számolt be dr. Ongai Péter.
Dr. Ongai Péter összegezve elmondta, hogy az első két hónap ellenére csökkent a vagyon elleni bűncselekmények és együttesen a bűnesetek száma is.

ITTASVEZETőK Ugyanez nem mondható el az ittas vezetésről, ugyanis ezen a területen nem történt pozitív változás a tavalyihoz képest.
– Az elmúlt év hasonló időszakához viszonyítva nem változott a közlekedési morál, sőt egy kicsivel nőtt az ittas vezetéses esetek száma. Igaz, hogy ez a fokozott közterületi rendőri jelenlétnek is köszönhető. Ezeket az eseteket általában gyorsított bírósági eljárás keretében tárgyalják meg – hangsúlyozta a Bűnügyi Osztály vezetője.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a 2016-os esztendőt a közlekedésbiztonság évének hirdette meg, ezért a rendvédelmi szervezetek fokozott figyelmet fordítanak a közúti  ellenőrzésekre. Fontos információ, hogy a rendőrök a vezetők okmányainak vizsgálata mellett például a gépjárművek, motorok és kerékpárok műszaki állapotát is ellenőrzik.

KIEMELT BűNCSELEKMÉNY A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság illetékességi területén, egy városunkhoz közeli községben fiatalkorú sérelmére szexuális bűncselekményt követtek el, melyben szintén eredményesen intézkedtek a kövesdi rendvédelmi szervezet munkatársai. A gyanúsítottat őrizetbe vették és kihallgatták. Amennyiben a bíróság megállapítja a bűnösségét, akár 10 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat.

B. K.

Kapcsolódó hírek