Ugrás a tartalomhoz

Megszakadt a sorozat

Mezőkövesd hírei

Orosházi FKSE-Linamar – Mezőkövesdi KC 28-25 (14-16)

Háromgólos vereséget szenvedett városunk felnőtt csapata Orosházán, a K&H férfi kézilabda liga alsóházi rájátszásának 8. játéknapján. Kézilabdázóink öt fordulóval a bajnokság vége előtt a 9. helyen állnak a tabellán 17 ponttal. (Fotó: ofkse.hu)

A pontvadászat hétközi játéknapján a csapatunkhoz hasonlóan 17 egységgel álló Orosházán vendégeskedett az MKC május 11-én. A találkozót mindkét csapat jó formában várhatta, a Skaliczki-fiúk négy nappal korábban a Gyöngyöst, míg a viharsarkiak az Egert fektették két vállra.

HULLÁMZÓ JÁTÉK Az összecsapás első két találatát a hazaiak szerezték, de ezután az MKC ragadta magához a kezdeményezést, a 9. percben 5-3-ra már csapatunk vezetett. A játék a folytatásban is hullámzóan alakult, a 17. percben egyenlítettek a házigazdák, ekkor 8-8 állt az eredményjelzőn. Ezt követően Skaliczki László együttese ismét fölénybe került, visszavette a vezetést és újra növelte a különbséget, amely egészen a szünetig ki is tartott.

HAZAI FÖLÉNY Csapatunk teljesítménye fordulás után visszaesett, tíz perc alatt mindössze egy kövesdi gól született, ellenben a Békés megyei gárda ötször is betalált, így 20 perccel a meccs vége előtt 19-17-es fórt harcolt ki. Vladan Jordovics együttese a hátralévő időben stabilizálta előnyét és folyamatosan „visszaverte” az MKC felzárkózási kísérleteit. A meccs vége előtt 5 perccel már 26-21-re vezettek a vendéglátók, akik az ötgólos előnyükből hármat egészen a lefújásig megőriztek.
Az MKC ugyan elveszítette veretlenségét az alsóházban, de továbbra is jó pozícióban áll a bennmaradás szempontjából. Csapatunk 9 fordulót követően a 9. helyet foglalja el 17 ponttal, kieső helyen jelenleg a 12 pontos PLER-Budapest és a 11 pontos Eger áll.
Együttesünk legközelebb május 14-én, szombaton 17 órától Komlón lép parkettre.

B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Orosházi FKSE-LINAMAR–Mezőkövesdi KC 28–25 (14–16)
Orosháza, 350 néző. Vezette: Andorka, Hucker
Orosháza: Herjeczki – Pásztor, Németh 2, Zabic 4, Milas 3, Mazics 2, Németh 5 Csere: Miklós (kapus), Radojevics 3, Knezevics 7 (2), Stranigg 2, Buday, Berta, Varsandán Á. Vezetőedző: Vladan Jordovics
MKC: Balogh – Benis 1, Atsushi 3 (3), Antal 2, Grigorjev 6, Radnic 6, Kiss 2. Csere: Holló (kapus), Hajdu 2, Bozoljac, Trivkovics 1, Grünfelder 1, Kovács, Füstös 1, Szepesi. vezetőedző: Skaliczki László
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/3

Kapcsolódó hírek