hu en de pl
ma 2019. szeptember 16. (hétfő) 10:30 Edit névnapja van

Hatszáz alkotás (videóval frissítve)

Vizsgakiállítás nyílt a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola képző- és iparművészeti tagozatos diákjainak munkáiból a Közösségi Házban május 12-én. A tárlaton összesen 594 alkotást tekinthetnek meg az érdeklődők.


A nyitóünnepségen Mozerné Horga Stefánia, az oktatási intézmény igazgatója köszöntötte a résztvevőket, aki egyebek mellett a művészeti képzés iskolában betöltött szerepéről osztotta meg gondolatait.
Ezt követően Tóthné Gáspár Mária művésztanár, majd Murányiné Klucsik Judit, a képző- és iparművészeti tanszak vezetője méltatta a diákok idei munkáját. A rajztanár kiemelte, hogy a tanulók a 2015-2016-os tanévben több mint 40 régiós és országos versenyen, valamint pályázaton vettek részt. Ezután a legjobban szereplő diákok eredményeit ismertette. Elhangzott, hogy a kiemelkedően teljesítő gyerekek, az elmúlt évek gyakorlatától eltérően, idén az iskola évzáró ünnepségén vehetik majd át a jutalmakat. A köszöntő zárásaként a gyerekek teljesítményét és eredményeit méltatta, majd hivatalosan is megnyitotta a május 26-áig látható tárlatot. A kiállításon a teljesség igénye nélkül kézműves technikákkal készített élet- és tájképeket, portrékat, valamint anyagszobrokat is láthatunk.
Az ünnepségen az Alapfokú Művészeti Iskola két növendéke, Panyi Anett és Kardos Eszter fuvolázott.

B. K.


Kapcsolódó képek:Vissza

Webkamera: Kavicsos-tó
és SzabadidőparkVLC Media Player letöltése

 


Weboldalkészítés