Ugrás a tartalomhoz

Magabiztos győzelem

Mezőkövesd hírei

Tiszakanyár – Mezőkövesd Zsóry 0-3 (0-1)

Megnyerte városunk felnőtt labdarúgó csapata a tiszakanyáriak elleni mérkőzést a Magyar Kupa országos főtábla második fordulójában. Az eseménynek a Szabolcs megyei település adott otthont augusztus 14-én.

Huszák Géza tanítványai magabiztosan léphettek pályára az idény első tétmérkőzésén, hiszen az edzőmérkőzéseken látványosan és eredményesen játszottak. Az első félidőben mindkét csapat előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, de hosszú ideig egyik gárda sem tudott betalálni. Az első játékrész hajrájában egy formás támadás végén Hamar Ádám került helyzetbe és a lehetőséget sikerült gólra váltania a 38. percben. A bekapott gól után nehéz helyzetbe kerültek a hazaiak. A szabolcsiak játékosa Orgován durva szabálytalanságot követett el Bagival szemben, amiért a játékvezető azonnal kiállította a 43. percben, így emberhátrányba került a hazai alakulat.
A szünet után Vámosiék fölénybe kerültek és Baginak köszönhetően ismét betaláltak ellenfelük kapujába a 60. percben. A második félidőben több nagy lehetőséget is kidolgoztak Lipuszék, azonban a helyzetek kimaradtak. Labdarúgóink a találkozó utolsó percében újabb ígéretes lehetőséget alakítottak ki, amit a csereként beálló Bogdány értékesített, így a mérkőzés 3-0-ás mezőkövesdi győzelemmel ért véget. Együttesünk a magabiztos sikernek köszönhetően bejutott a következő körbe. A harmadik forduló mérkőzéseit szeptember 21-én fogják megrendezni.

A mérkőzés jegyzőkönyve:


Magyar Kupa országos főtábla 2. forduló:
Tiszakanyár SE – Mezőkövesd-Zsóry SE 0-3 (0-1)

Tiszakanyár, 350 néző. V.: Varga L.

Tiszakanyár: Szobonya – Koskovits, Hokk, Orgován, Pócsi, Ruska (Göncz), Kóka, Lakatos L., Deák T., Csombók, Gombkötő (Kiss) vezetőedző: Koskovits György

Mezőkövesd: Szántai – Ur, Vámosi, Elek, Sivák, Bagi (Lakatos B.), Zováth, Olasz, Török (Lipusz), Jeremiás (Bogdány), Hamar vezetőedző: Huszák Géza
G.: Hamar, Bagi, Bogdány
Kiállítva: Orgován (43.)

Kapcsolódó hírek