Ugrás a tartalomhoz

Az élvonal küszöbén

Mezőkövesd hírei

BFC Siófok – Mezőkövesd Zsóry FC 0-4 (0-1)

Nagyon közel áll a feljutáshoz városunk felnőtt csapata. Labdarúgóink a Siófok legyőzését követően őrzik két pontos előnyüket a Zalaegerszeggel szemben a záró forduló előtt. (Fotó: mezokovesdzsory.hu)

Pintér Attila tanítványai a bajnokság 29. fordulójában a 8. helyezett Siófokhoz utaztak május 29-én.
Együttesünk kiválóan kezdte a találkozót, egy formás támadás végén Molnár lépett ki remekül a védők között és higgadtan a bal alsó sarokba helyezett. A folytatásban főként mezőnyben folyt a játék, helyzet hazai oldalon Nagy előtt adódott, míg csapatunk főként távoli lövésekkel próbálkozott, újabb gól azonban nem született a szünetig.

EREDMÉNYES JÁTÉK Fordulás után alig egy perccel Dombó hárított a gólvonalon egy szögletet követő fejest. Ezután a vendéglátók fölényben futballoztak, sorozatban szögleteket és szabadrúgásokat végezhettek el, azonban csapatunk hátsó alakzata hiba nélkül tette a dolgát. Tíz perc elteltével Frőhlich emelése kerülte el kevéssel a hazai ketrecet, majd egyórányi játék után Hegedűs lövését fogta Filipánics. Két perccel később ellenben megdupláztuk az előnyt, Nicorec emelése a kapu közepében hullott a hálóba. A 72. percben Nicorec a kapu bal oldalába helyezett, ezzel eldőlt az összecsapás. A pontot az i-re Sós tette fel, aki az ellene elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt lőtte higgadtan a hálóba a 81. percben. A vétkes Mogyorósit a játékvezető kiállította.
Labdarúgóink az értékes győzelemnek köszönhetően őrzik 2., feljutást érő helyüket a tabellán. Az utolsó forduló előtt a bajnok Gyirmót 65, a Mezőkövesd 54, a Zalaegerszeg pedig 52 pontos.

ZÁRÁS VASÁRNAP Együttesünk a záró játéknapon a 14. helyezett Dunaújvárost fogadja a Városi Stadionban. A Stadionavató keretében megrendezésre kerülő összecsapás június 5-én, vasárnap 18 órakor kezdődik. A belépés mindenki számára ingyenes!

B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

BFC Siófok – Mezőkövesd Zsóry FC 0-4 (0-1)
Siófok, 300 néző, Vezette: Szőts Gergely (Buzás, Farkas)
Siófok: Filipánics – Mogyorósi, Czingráber, Körmendy (Nagy R. 21.p.), Nagy J., Murka, Baksa (Berki 65.p.), Gréczi (Kozma 71.p.), Farkas, Elek, Gál. Vezetőedző: Goran Kopounovic
Mezőkövesd Zsóry: Dombó – Fótyik, Szeles, Nicorec (Heffler 80.p.), Hegedűs, Szilvási, Tóth B., Frőhlich (Orosz 63.p.), Vági, Szatmári, Molnár (Sós B. 76.p.). Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerzők: Molnár (12.p.), Nicorec (62.p., 71.p.), Sós (80.p. büntetőből)
Kiállítva: Mogyorósi (79.p.)

Kapcsolódó hírek