Ugrás a tartalomhoz

Önfeledt fociünnep (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Hivatalosan is átadták a Városi Stadiont, amit Mezőkövesd feljutással ünnepelt; felnőtt csapatunk a Dunaújváros ellen aratott magabiztos sikernek köszönhetően ezüstérmes lett és júliustól újra az élvonalban szerepelhet.

Különleges ünnepre készült Mezőkövesd június 5-én, hiszen a Városi Stadion átadása mellett eldőlt, hogy együttesünk megszerzi-e a bajnokság 2., feljutást érő pozícióját a Merkantil Bank Ligában.
Az egész napos ünnepségsorozat egyik fénypontját az stadionátadó ünnepség jelentette a létesítmény előtti téren, ahol elsőként dr. Fekete Zoltán polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, a Mezőkövesdi Sportegyesület elnöke, egyebek mellett köszönetet mondott azoknak, akik részt vettek, vagy segítséget nyújtottak a beruházás megvalósításához.
Ezt követően dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter gratulált a létesítményhez, majd a jelenlévők meghallgathatták Végh Gábornak, a kivitelező Pharos 95 Kft. tulajdonosának köszöntőlevelét.

SZALAGÁTVÁGÁS Az ünnepség fénypontjaként dr. Seszták Miklós miniszter, dr. Fekete Zoltán polgármester, Tállai András elnök, Bocsi Anna ügyvezető igazgató és Hagyacki József, a klub ügyvezető elnöke közös szalagátvágással adta át hivatalosan az impozáns létesítményt, majd dr. Berkes László pápai prelátus, a Jézus Szíve Plébánia plébánosa megáldotta a stadiont.
Az ünnepségen felléptek a Twister Majorette csoport, illetve a SkyDance akrobatikus rock&roll csoport tagjai. Kovácsné Pap Zsuzsanna, a Mezőkövesdi Hang Stúdió tagja énekes, míg Ficzere Tamás, Kaló Vencel és Benke Ádám, Mezőkövesd Város Fúvószenekarának szólistái hangszeres műsort adtak elő. Zárásként a klub dobogós helyen végző utánpótláscsapatainak tagjai vehették át érmeiket.

FELJUTÁSSAL ÜNNEPELTEK Felnőtt labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga záró fordulójában a 14. helyezett Dunaújvárost látta vendégül a Városi Stadionban 4300 néző előtt. A találkozón Vági már az első percben megszerezte a vezetést, amit a 20. percben Sós, hét perccel később Tóth növelt tovább, így a szünetre háromgólos előnnyel mehetett csapatunk. Fordulás után 12 perccel Vági állította be a 4-0-ás eredményt, így a Mezőkövesd Zsóry FC felnőtt csapata a 2013-2014-es idény után jövőre ismét az élvonalban szerepelhet!
A találkozó lefújása után a stadion előtti téren felállított színpadon dr. Vági Márton, a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára adta át az érmeket és a kupát a csapat és a szakmai stáb tagjainak, valamint a klub vezetőinek.
Az est folytatásában a jó hangulatról Jolly és Suzy, valamint az Irigy Hónaljmirigy fergeteges műsorral gondoskodott. Ezt követően a Silvermoon zenekar közreműködésével hajnalig tartó utcabállal zárult a sporttörténelmi nap.
Az egész napos ünnepségről és a labdarúgó mérkőzésről a későbbiekben részletes beszámolót olvashatnak majd városunk honlapján.
(Az esemény bővebb tudósítása hamarosan.)

B. K.

További képek

Kapcsolódó hírek