Ugrás a tartalomhoz

Szorosabb összefogás (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Megemlékezést tartottak városunkban a Nemzeti Összetartozás Napján.

A Wass Albert szobornál rendezett eseményen elsőként Juhász Jánosné, a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola igazgatója, majd ezt követően dr. Fekete Zoltán polgármester mondott köszöntőt június 4-én. A városvezető a magyar nyelvről, nyelvünk különlegességéről és egyediségéről beszélt. Elmondta továbbá, hogy nemzetünk fennmaradása csak akkor biztosított, ha tovább erősítjük az összefogást, összetartozást.
A megemlékezés koszorúzással folytatódott, melynek keretében dr. Fekete Zoltán polgármester, Juhász Jánosné igazgató, valamint Paulinier Emma, a rimaszombati delegáció képviselője rótta le kegyeletét.
Az ünnepségen Bukta Bence, a gimnázium tanulójának hangszeres és Gáspár Patrícia  rimaszombati diáknak verses előadását, valamint a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola tanulóinak énekes produkcióját hallgathatták meg a jelenlévők.
A Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola által rendezett megemlékezésen részt vettek a rimaszombati Kereskedelmi és Közgazdasági Magán Szakközépiskola diákjai, akik a Határtalanul Program keretében vendégeskedtek Mezőkövesden.

B. K.

Kapcsolódó hírek