Ugrás a tartalomhoz

Miskolci siker a versenyen (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A Miskolci Rendőrkapitányság első csapata diadalmaskodott a városunkban rendezett V. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesethelyszínelői Versenyen. A megméretésen különdíjat kapott Bencsik Balázs c. r. zászlós, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság munkatársa.

 A verseny megnyitóját a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban rendezték, ahol elsőként Varga János r. alezredes, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője, majd Szerencsi Árpád r. alezredes, a kövesdi rendőrkapitányság vezetője köszöntötte a résztvevőket június 9-én.
A versenyt Pitkó László r. alezredes, a B-A-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője nyitotta meg, aki egyebek mellett a verseny céljáról, jelentőségéről osztotta meg gondolatait.
A rendőrszakmai vetélkedőn a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztály emődi autópálya alosztálya, valamint a rendőrkapitányságok közlekedésrendészeti osztályai, azaz 12 csapat 24 versenyzője, köztük a mezőkövesdi  duó vett részt.

ELMÉLET ÉS GYAKORLAT A résztvevőknek elsőként KRESZ és szakmai elméleti tesztlapot kellett kitölteniük, melyre összesen 80 perc állt rendelkezésükre. Ezt követően három gyakorlati tesztet két helyszínelési és egy vezetéstechnikai feladatot kellett teljesíteniük a résztvevőknek.
Az ünnepélyes eredményhirdetést a Városi Sportcsarnokban tartották, az egyéni és csapat kategóriák dobogósai mellett különdíjakat is kiosztottak. A verseny miskolci fölényt hozott, egyéni és csapat kategóriában is a megyeszékhely képviselői diadalmaskodtak.

KÖVESDI KÜLÖNDÍJ A verseny egyik különdíját a Bencsik Balázs c. r. zászlós, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság munkatársa, aki a gyakorlati feladatok között bizonyult a legeredményesebb indulónak.
A szeptemberben megrendezésre kerülő országos döntőn Borsod-Abaúj-Zemplén megyét az egyéni kategória első két helyezettje a miskolci Bene Ferenc és Sulyok Róbert képviselheti majd.

B K.

Eredmények:

Egyéni összetett:
I. Bene Ferenc r. főtörzszászlós (Miskolc Rendőrkapitányság)
II. Sulyok Róbert r. törzszászlós (Miskolc Rendőrkapitányság)
III. Tóth Csaba r. főtörzszászlós (Szerencs Rendőrkapitányság)

Csapat:
I. Miskolc Rendőrkapitányság I. csapata (Sulyok Róbert r. törzszászlós - Bene Ferenc r. főtörzszászlós)
II. Encs Rendőrkapitányság csapata (Talpai Zsolt r. főtörzsőrmester – Kiss Balázs r. zászlós)
III. Miskolc Rendőrkapitányság II. csapata (Pataki Roland r. főtörzszászlós – Czövek Csaba r. főtörzsőrmester)

Különdíjak:

Legjobb elmélet: Sulyok Róbert r. törzszászlós (Miskolc Rendőrkapitányság)
Legjobb gyakorlat: Bencsik Balázs c. r. zászlós (Mezőkövesd Rendőrkapitányság)

Kapcsolódó hírek