Ugrás a tartalomhoz

Legális és biztonságos száguldás (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Látványos gépcsodákkal és különleges programokkal várták a technikai sportok szerelmeseit a városunkban rendezett „Autó-motor gyorsulási verseny és tuningtalálkozón”.

A sporteseményt a Tour de Race gyorsulási versenysorozat keretében rendezték meg június 11-én a Mezőkövesdi Repülőtéren. Az ünnepélyes megnyitón a szervezők mellett dr. Fekete Zoltán polgármester, a rendezvény fővédnöke köszöntötte a résztvevőket.
A negyedmérföldes versenytávon (402 m) több 100 lóerős gépek dübörögtek és „szántották” az aszfaltot reggeltől estig. A megméretésen több száz érdeklődő előtt feltuningolt „keleti és nyugati” két-, valamint négykerekű járművek vetélkedtek egymással a dobogós helyezésekért.

BETÉTPROGRAMOK A látványos, izgalmas verseny mellett Formula versenyautókkal, tuningolt gépcsodákkal, valamint a 2014-es Magyar Koedukált Driftbajnokságon aranyérmes, a 2009-ben az Európai Driftbajnokságon ötödik helyezett Szántó Nikolett versenyautójával is megismerkedhettek az érdeklődők.
A tuningtalálkozók elmaradhatatlan betétprogramját képezi a Hifi és kipufogó hangnyomáspróba, valamint a driftbemutató, amit természetesen városunkban is megrendeztek. A rendezvény ideje alatt egyebek mellett sétarepülésre és Quadozásra is lehetőségük nyílt az érdeklődőknek.
A jó hangulatról dj. Ben Steel gondoskodott, míg a nap végén tombolasorsolás keretében értékes nyereményeket húztak ki a nézők között.

B. K.

Kapcsolódó hírek