Ugrás a tartalomhoz

Elbúcsúztak a nyolcadikosok (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Összesen 104 általános iskolás ballagott el városunkban az elmúlt hétvégén. Az ünnepségeken díjazták a kimagasló teljesítményt elérő végzős diákokat.

A Mezőkövesdi Általános Iskola három tagintézményében június 17-én tartották meg a ballagási ünnepségeket. Az intézményben összesen 64 tanuló fejezte be tanulmányait. A Mező Ferenc Tagiskolától 29, a Szent Imre Tagiskolától 21, míg a Bárdos Lajos Tagiskolától 14 tanuló vett búcsút.
A Mező Ferenc Tagiskola ballagási ünnepségén elsőként a nyolcadikosok tartották meg rövid búcsúzó műsorukat, majd Takács Józsefné intézményvezető és Gál János igazgató osztotta meg gondolatait. Az eseményen átadták a Mező Ferenc-díjat, amelyet ebben az évben az iskola nevelőtestülete Bánhegyi Emőkének ítélték oda. Nevelőtestületi dicséretben részesült Balogh Dezső. Dicsérő oklevelet vehetett át Antal Virág Zsuzsanna, Abóczki Csaba, Bukta Zoltán, Dobó Blanka, Molnár Eszter, Szekeres Mercédesz, Szilágyi Klaudia, Vámos Laura.
A Szent Imre Tagiskola ünnepségén Földes József intézményvezető és Gál János igazgató mondott beszédet, amelyben a tanulásra, a kitartásra és az álmok megvalósítására ösztönözték a ballagókat, majd a hetedikes diákok is elbúcsúztatták a végzősöket. Az eseményen átadták a Szent Imre-díjat, amelyet ebben az évben Vaszilkó Rolandnak ítélték oda. Könyvjutalomban részesült Kiss Dominika, Bálint Norbert, Barczi Patrik, Nagy Benjámin.
A Bárdos Lajos Tagiskola ballagási ceremóniájának elején a diákok átvonultak az iskolától a Közösségi Házba, ahol a ballagók, illetve a ballagtató osztály műsora, a zászlóátadás után Lázár Zoltán intézményvezető látta el jó tanácsokkal a búcsúzó nyolcadikosokat, majd pedig Gál János osztotta meg gondolatait. Az idei év Bárdos Lajos-díjasa Bollók Botond lett.
Művészeti tevékenységéért könyvjutalomban részesült Szlatki Tímea. Közösségi munkájáért jutalmat vehetett át Panyi Blanka és Fekete Bence.
Az ünnepségek zárásaként a búcsúzó diákok még utoljára körbesétálták az iskolát, a tantermeket.
A Szent István Katolikus Általános Iskola június 18-án tartotta meg ballagási ceremóniáját. A 40 diák az ünnepi szentmise után rövid műsorral köszönt el iskolájától, a tanároktól, a diáktársaktól, majd átadták a hetedikeseknek az iskola zászlaját. Ezután az osztályfőnökök, illetve Nyeste István igazgató osztotta meg gondolatait. Az esemény zárásaként került sor a díjak, elismerések átadására.
Az intézmény egykori tanáráról elnevezett Sipos Ferenc-díjat idén Szilágyi Demetria vehette át. A nyolc éves kimagasló teljesítményéért Szent István-díjban részesült Pap Katalin Tünde, Török Kristóf Áron, Kardos Eszter és Zsámba Éva. Tanulmányi eredményeikért, közösségi, sport, vagy vallási tevékenységükért az alábbi tanulók kaptak oklevelet és könyvjutalmat: Pap Katalin Tünde, Szilágyi Demetria, Kardos Eszter, Zsámba Éva, Török Kristóf Áron, Tóth József Csanád, Mészáros Lili, Panyi Zsuzsanna, Vadászi Virág, Kertész Anasztázia, Nagy Réka, Csiki Gréta, Sallai Martin, Marczis Dóra, Orosz Kata, Hlavati Veronika, Hlavati Barbara Magdolna, Ádám Katalin, Ádám Éva.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek