Ugrás a tartalomhoz

Küzdelmes siker

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC– MHK Kosice 28-27 (16-14)

Egy gólos győzelmet aratott a városunk felnőtt kézilabdacsapata a kassaiak ellen.

A felkészülési mérkőzésnek a Városi Sportcsarnok adott otthont augusztus 17-én.

 

A találkozó első perceiben Rosta István fiai villámrajtot vettek, melynek eredményeként az 5. percben 3-0-ás előnyre tettek szert. A szlovák első osztályban szereplő vendégek azonban nem hagyták magukat és a 10. percben egyenlítettek, így az állás 4-4 lett. Az együttesek főként támadásban jeleskedtek, ennek köszönhetően egyik csapat sem tudott jelentős fölénybe kerülni a másikkal szemben. Az első játékrész második felében a szlovák gárda átvette a vezetést, de az előnyt nem tudták megtartani. Feketééknek a szünet előtti percekben kétszer is sikerült betalálniuk ellenfelük kapujába, miközben a vendégcsapat egyszer sem tudta bevenni a mieink hálóját. A jó hajrának köszönhetően 16-14-es hazai vezetésnél kezdhették meg a pihenőt a kézilabdázók.

A második félidő elején úgy tűnt, hogy csapatunk megszilárdítja előnyét, hiszen a 36. percben három góllal, 20-17-re vezettek. Dulináék válasza viszont nem maradt el, a második játékrész derekán ismét átvették a vezetést Morváéktól. A találkozó utolsó 10 percében újra fej fej mellett haladtak az együttesek. A mérkőzést nagy küzdelemben az MKC nyerte meg a záró pillanatokban szerzett gólnak köszönhetően. 

Együttesünk legközelebb Törökszentmiklóson lép pályára egy egy felkészülési torna keretében. A megmérettetést augusztus 19-én és 20-án rendezik meg a Szolnok megyei városban.

 

Kapcsolódó hírek