Ugrás a tartalomhoz

Beszélgetés dr. Papp Zoltán professzorral (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Dr. Papp Zoltán szülész-nőgyógyász professzor életével, szakmai pályafutásával és munkásságával ismerkedhettünk meg a Városi Galériában rendezett beszélgetés során június 21-én.

A mezőkövesdi származású dr. Papp Zoltán kiemelkedő szakmai munkát végzett az elmúlt évtizedekben, amit számos elismeréssel jutalmaztak. A szakember egyebek mellett átvehette a Magyar Tudományos Akadémia nívódíját, a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét, a Semmelweis Emlékérmet, továbbá Mezőkövesd Díszpolgára kitüntetésben részesült.
Az ismert és elismert szakemberrel a Matyó Fesztiválhét keretében dr. Hajdu András, a Mezőkövesdi Járási Hivatal vezetőhelyettese beszélgetett. Elsőként gyermekkoráról, szüleiről, iskolai éveiről és szakmai előmeneteléről, emellett például a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskolában, valamint a Debreceni Orvostudományi Egyetemen töltött éveiről is szó volt.

SZAKMAI KÉRDÉSEK Ezt követően szakirányú kérdésekről, egyebek mellett a meddőségről, a gyermekvállalás trendjének változásairól, ideális idejéről mondta el véleményét. Az előadás végén a jelenlévők kérdéseket tehettek fel a szakembernek.

B. K.

Kapcsolódó hírek