Ugrás a tartalomhoz

Sikeres rajt

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – DVSC-DEAC 1-0 (0-0)

Győzelemmel kezdte bajnoki szereplését városunk felnőtt labdarúgócsapata.
A Ness Hungary NB II Keleti csoportjának nyitófordulójában a Debrecen tartalékcsapatát látták vendégül Sivákék augusztus 20-án.

A találkozó nem kezdődött jól labdarúgóink számára, hiszen a bemelegítés alatt megsérült Ur László, aki helyett Kaszás került a kezdőcsapatba. A mérkőzés első negyedórája az ismerkedés jegyében telt, ezt követően azonban jelentősen megélénkült a játék. Labdarúgóink fölénybe kerültek és elsősorban Hamar révén több nagy helyzetet is kialakítottak, de Malinauskas bravúros teljesítményt nyújtva útját állta a kövesdi próbálkozásoknak. A vendégek főként a védekezésre összpontosítottak, viszont a szórványos ellentámadásokból Viniciusék előtt is adódott lehetőség a gólszerzésre. 

A második félidő első 10 perce eseménytelenül telt, majd Bagiék újra átvették a mérkőzés irányítását. A fölény a 60. percben góllá érett, amikor is az agilisen futballozó Hamar mintegy 10 méterről nagy erővel lőtt a léc alá. Elekék a gól után is lendületben maradtak és többször is növelhették volna az előnyüket, de a kínálkozó lehetőségekkel nem tudtak élni. Az összecsapás 93. percben egy hazai labdavesztést követően óriási lehetőség adódott a hajdúságiak előtt az egyenlítésre, azonban Szántai bravúros védésének köszönhetően itthon tartotta a bajnoki pontokat Huszák Géza együttese.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd-Zsóry SE – Debreceni VSC-DEAC 1-0 (0-0)

Mezőkövesd, 450 néző. 
Játékvezető: Berger József (Forgács Attila, Bozó Zoltán)

Mezőkövesd: Szántai – Kaszás, Vámosi, Elek, Sivák – Bagi, Zováth, Olasz (Husanik, 80.), Török (Lipusz, 51.) – Jeremiás, Hamar (Lakatos, 71.) vezetőedző: Huszák Géza

DVSC-DEAC: Malinauskas – Bényei, Szilágyi G., Fodor, Burics – Sigér, Lucas, Csorba, Vinicius – Salami (Mokánszki, 71.), Szilágyi P.  vezetőedző: Fórián Zsolt

gól: Hamar (60.p)

Kapcsolódó hírek