Ugrás a tartalomhoz

I. Matyó Íjászkupa (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Első alkalommal rendezték meg a Matyó Íjászkupát június 25-én. A Matyó Íjász Egyesület és a Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft. által szervezett versenyen 124 íjász mérte össze tudását a különböző nehézségi szintű pályákon.

Az I. Matyó Íjászkupa szombaton 9 óra után vette kezdetét, amelyet a Matyó Íjász Egyesület vezetője, Ladányi Róbert köszöntő gondolatai után dr. Fekete Zoltán polgármester nyitott meg.
A 124 résztvevő több – tradicionális nomád, Long-bow -polc nélküli, favesszővel, fa középrészes vadászreflex és modern polcos Long-bow – kategóriában versenyzett. A lányok és a fiúk külön mérettették meg magukat a 9 év alattiakat összefogó mini, a 10-14 év közötti gyerek, a 15-18 év közötti ifjúsági, a 18-50 év közötti felnőtt, valamint a 50 év feletti tiszteletreméltó korcsoportokban.
A Kupára a mezőkövesdi íjászok mellett az ország számos településéről érkeztek versenyzők, akiknek összesen 18 ügyességi és 3 dimenziós célokból kialakított pályát kellett teljesíteniük.

A legkisebbek, a mini fiú kategóriában első helyet ért el ifj. Nagy Zoltán, míg a lányoknál Bobaly Bíborka lett a legjobb. A gyermek kategória első helyezettje lett a fiúknál Tanyi Norbert, a lányok közül pedig Konya Flóra. Az ifjúsági kategóriában Bristyán Bálint és Elek Vanda bizonyultak a legjobb lövőknek. A felnőttek mezőnyében első helyet érte el Nahóczki Péter és Sallay Mónika. A Tiszteletreméltó úr korcsoportjában Pászk Zoltán, míg a Tiszteletreméltó nők közül Benczéné Oláh Rozália teljesített a legjobban. A vadász reflex kategóriában első helyet ért el Bencze Zsolt.
A Kupa teljes eredményét a Matyóföldi Íjászegyesület facebook oldalán olvashatják.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek