Ugrás a tartalomhoz

Változatos esti programok a múzeumokban (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Június 25-én a Múzeumok Éjszakáján ingyenesen tekinthették meg múzeumaink kiállításait az érdeklődők. Emellett különleges programokkal is várták a kultúrakedvelőket.

A Matyó Múzeumban például jegykendőt hímezhettünk, hennával festhettünk matyó motívumokat, de betekintést nyerhettünk a Kisjankó Bori Országos Hímzőpályázat anyagába is, valamint az állandó kiállításban gyertyafényes múltidézésre is lehetőség volt.  
A Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeumban a június 23-án megnyílt „A Magyar traktorgyártás első 100 éve” című kiállítás megtekintése mellett díszmű kovácsolással, fafaragással, nyársalással tölthették el az érdeklődők az időt, valamint Hajdu Ráfis János múzeumalapító vezetésével több mezőgazdasági gép beindításának lehettünk szemtanúi.
A Takács István Gyűjteményben pedig „Egy órában egy életmű” címet viselő tárlatvezetés keretében ismerhettük meg a neves matyó festőművész életét, munkásságát.
A programok iránt most is nagy volt az érdeklődés, hiszen 18 és 24 óra között több százan látogattak el a három múzeumba.

M. Zs. 


Kapcsolódó hírek