Ugrás a tartalomhoz

Százévesek lettek (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Kettős jubileumot ünnepel idén a Modine vállalat. A cég alapításának 100 éves, míg a mezőkövesdi telephely 25 éves működését ünnepli 2016-ban. A kövesdi gyárban június 23-án, a cég alapításának napján emlékeztek meg a jeles évfordulóról.

Az eseményen elsőként Németh Zoltán, a Modine Hungária Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a jelenlévőket. A cégvezető elsőként a vállalat 1916-os alapításának történetét, valamint fejlődési szakaszait ismertette. A Modine napjainkban már 16 országban 30 üzemmel van jelen, miközben világszerte mintegy 7000 főt foglalkoztat. A mezőkövesdi telephely idén 25 éves, és a cégnél jelenleg több mint 400 fő dolgozik. Nyolc évvel ezelőtt, 2008-ban új üzem létesült Gyöngyösön.
Németh Zoltán a vállalat jövőjéről elmondta, hogy a bővülő és növekvő megrendeléseknek köszönhetően egy új csarnok építése kezdődhet majd meg Mezőkövesden, amely néhány év alatt több száz új munkahely létesítését eredményezheti. A beruházás várható költsége eléri a 10 millió Eurót.
A rendezvény zárásaként Németh Zoltán igazgató felvágta a jubileum alkalmára készített tortát.
Az ünnepség mellett kiállítás nyílt, melynek keretében a cég 100 éves történetét ismerhették meg részletesen a jelenlévők.
A jeles jubileumról ugyanezen a napon a gyöngyösi telephelyen is ünnepséggel emlékeztek meg.

B. K.

Kapcsolódó hírek