Ugrás a tartalomhoz

Mezőkövesd Zsóry FC – Budapest Honvéd

Mezőkövesd hírei

Egy hajrában kapott gól miatt szenvedett vereséget a Mezőkövesd Zsóry FC felnőtt csapata a Budapest Honvéd ellen rendezett edzőmeccsen. Együttesünk kerete újabb labdarúgókkal erősödött.

A felkészülés jegyében két első osztályú gárda találkozott egymással június 29-én Mezőkövesden. Az összecsapás mindkét együttes számára jó erőfelmérőt jelentett a július közepén kezdődő bajnoki idény előtt.
A találkozó elején labdarúgóink játszottak aktívabban, az első öt percben két veszélyes távoli lövést is feljegyezhettünk, gól azonban egyik helyzetből sem született. A vendégek első veszélyes lehetőségére a 19. percig kellett várni, amikor is egy jobb oldali beadás után Lovrics csúsztatott középen kevéssel a kapu mellé. Három perccel később viszont megszerezte a vezetést Marco Rossi gárdája, ekkor Nagy Gergő kapufáját követően Koszta bólintott közelről a hálóba. A küzdelmes és magas iramú találkozón néhány perccel később ismét eltalálták a kapufát a vendégek, de a távoli bombaerős lövésen Dombó rajta volt. A játékrész utolsó negyedórájában csapatunk fölényben játszott, ennek a 40. percben meg is lett az eredménye. Egy formás kövesdi támadás végén Sós kapott remek labdát a 16-oson belül, majd miután befordult a léc alá helyezett.
Fordulás után tíz perc elteltével két kövesdi távoli lövés okozott veszélyt, majd jobbára a két 16-os között pattogott a labda. A játékrész közepén felváltva forogtak veszélyben a kapuk, miközben mindkét Pintér Attila és Marco Rossi is folyamatos cserékkel igyekezett frissíteni és lehetőséget biztosítani a keret tagjainak. Együttesünk a mérkőzés utolsó negyedórában futószalagon dolgozta ki a lehetőségeket, egy szöglet után Baracskai lövését követően a gólvonalon tisztáztak a fővárosi gárda védői. A kimaradt lehetőségek megbosszulták magukat, a ráadásban egy kapufát követő kipattanót Bobál helyezett közelről a kapuba. A végeredmény: Mezőkövesd Zsóry FC – Budapest Honvéd 1-2.

Hudák Dávid személyében egy 23 éves szlovák állampolgárságú védővel erősített együttesünk. A játékos korábban megfordult például a Dunaszerdahely gárdájában, míg legutóbb az Újpestet erősítette. A labdarúgó három évre kötelezte el magát a Mezőkövesdhez. Szintén városunkba érkezett a korábban Győrben, míg legutóbb az MTK Budapest csapatánál szereplő Marek Strestik. A 29 esztendős cseh középpályás tavaly 22 bajnoki meccsen 5 gólt és szintén 5 gólpasszt jegyzett. Strestik 2018. június 30-ig szóló szerződést kötött csapatunkkal. Hozzá hasonlóan Mezőkövesdre igazolt a legutóbb Diósgyőrt erősítő Egerszegi Tamás. A rutinos középpályás alapembere volt a DVTK-nak, ahol összesen 53 mérkőzésen lépett pályára. A 24 éves játékos egy évre írt alá csapatunkhoz.
A tavalyi évet Sopronban töltő Baracskai Roland a kölcsönadást követően visszatért együttesünkhöz, továbbá az is eldőlt, hogy Vági András és Devecseri Szilárd a következő évben is a Mezőkövesdet erősítik kölcsönben.
Csapatunk legközelebb a másodosztályú Kisvárda ellen lép majd pályára, ismét hazai környezetben. Az edzőmérkőzés július 6-án, szerdán 18 órakor kezdődik a Városi Stadionban. Három nappal később a Szatmárnémeti lesz majd a mieink ellenfele, szintén Mezőkövesden.

B. K.

Kapcsolódó hírek