Ugrás a tartalomhoz

Két napig osztották a pofonokat (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A mezőkövesdi Kaló József magabiztos győzelmet aratott a 41. Matyó Kupán. A kétnapos országos ökölvívó versenyen több mint 100 sportoló vett részt.

A Mezőkövesd Zsóry SE ökölvívó szakosztálya és az egri központú Észak-Magyarországi Régió közös szervezésében rendezett eseményen 28 egyesület 107 bokszolója lépett kötelek közé július 2-án és 3-án.
A kövesdi szakosztályból kilenc versenyzőt neveztek be, de közülük hárman ellenfél nélkül maradtak, míg egy főt a szakmai stáb léptetett vissza, így összesen öten léptek szorítóba.
A versenyen Csiger Lajos, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés tagja, települési képviselő köszöntötte a résztvevőket. A kövesdi sportolók közül a serdülő kategóriában, 35 kg-osok között induló Paczók Krisztofer bronzérmes lett. A juniorok 46 kg-os küzdelmében Lakatos Márk ezüstérmet szerzett, miután a szintén mezőkövesdi, de egri színekben versenyző Paczók Patriktól kikapott. A 60 kg-osok között versenyző Balogh Dezső szenvedett vereséget.
A felnőttek között, 56 kg-ban érdekelt Kaló József a szintén Egerben öklöző mezőkövesdi Paczók Eriket Technikai KO-val az első menetben legyőzte.
– Nagyon tartottam ettől a mérkőzéstől, mivel Erik az elmúlt időszakban nagyon szép eredményeket ért el, ráadásul Józsi hosszú kihagyás után, mindössze egy hónapja tért vissza. Ettől függetlenül nagyon szépen bokszolt, gratulálok Józsi teljesítményéhez. Balogh Dezső véleményem szerint egy indiszponált bírói ítélet miatt kapott ki  – mondta Tóth József edző.

ELISMERÉSEK A nap folyamán Kovács András, az Észak-Magyarországi Régió igazgatója, valamint Dorkó Péter vezetőedző emlékplakettet küldött Tállai Andrásnak, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettesének, a Mezőkövesd Zsóry SE elnökének az elmúlt években nyújtott támogatásért, valamint Tóth Józsefnek, a mezőkövesdi ökölvívók edzőjének több évtizedes szakmai munkájáért. A Matyó Kupát idén az Egri SI csapata nyerte meg. Tállai András különdíját a legjobb mezőkövesdi sportolók, Lakatos Márk és Balogh Dezső vehette át. A díjakat, elismeréseket, Malatinszky Károly önkormányzati képviselő adta át.
A Mezőkövesd Zsóry SE ökölvívói háromhetes szünet után folytatják majd felkészülésüket az őszi versenyekre, köztük a magyar korosztályos bajnokságok küzdelmeire.

B. K.

Kapcsolódó hírek