Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. december 10. (vasárnap) 17:27 Judit névnapja van
 
Új szponzor (videóval frissítve)

Új támogató csatlakozott klubunkhoz, a budapesti székhelyű, de bükkábrányi kötődésű Cronus Kft.


A szezonnyitó mérkőzést megelőzően sajtótájékoztatót tartott egyesületünk vezetése. Az apropó, hogy a Mezőkövesd Zsóry sikeres szereplését elősegítendő a Cronus Kft. is a csapat szponzora lett, a cég neve a csapat mezén és reklámtáblán is szerepel.

Tállai András, egyesületünk elnöke örömtelinek nevezte a napot, hiszen új időszak kezdődik a klub életében, a második év az élvonalban. Mindenki büszke lehet az elmúlt években, évtizedekben elért eredményekre. A másodszori feljutás nagy eredmény ennek a kis klubnak, országra szóló siker. Ahhoz, hogy ezt elértük, hosszú évek következetes, és rengeteg munkája kellett.

– Az infrastruktúrában nagy fejlesztések zajlottak: elkészült a stadion, amiről mások is elismerően beszélnek, s nem is kell nekünk nagyobb. Nekünk pedig a legszebb is. Az a cél, hogy megtöltsük mind a 4300 ülőhelyet, az átlagnézőszámunk az nb1 átlaga fölött legyen, háromezer körülit remélek. Épül utánpótlás bázis a Tűzoltó pályán, sportcentrum pedig a kempingben. Arra is törekszünk, hogy az utánpótlás-képzés rendben legyen, ezért egy mini akadémiát indítunk. A Szent László Gimnáziummal együttműködve egy fociosztály indul szeptembertől, 20-25 fővel. Hetente háromszor délelőtt is lesz edzés a fiataloknak, akik között 8-10 kövesdi lesz, 15-en pedig kollégiumi ellátást kapnak. Bízom abban, hogy működőképes lesz a modell – hangsúlyozta Tállai András.

Az elnök kitért a klub pénzügyeire is. Mint mondta, stabil háttérre van szükség. Az átalakult sportfinanszírozási rendszer, a TAO lehetőségével egyesületünk is él, igaz, ebből az első csapat fenntartására nem lehet költeni. Az MLSZ működési támogatásából ebben a szezonban 350 millió forintra számít a vezetőség, ebből 300 millió a normatív támogatás, a többi pedig az eredményességtől függ. Az önkormányzat jelentős összeggel támogatja a klubot, éves szinten 120 millió forintot szavaztak meg, de a legutóbbi testületi ülésen ezt még kiegészítették. A vállalkozások támogatása is fontos: 10-15 kisebb szponzora volt eddig a csapatnak, összességében jelentős forrást nyújtva a sikerek eléréséhez. A cél, hogy egy jelentős szponzort találjon a Mezőkövesd Zsóry, most teljesült, a Cronus kft. a kisebb szponzorok támogatásával vetekedő összeggel segíti a klubot. Ebben a szezonban a Mezőkövesd Zsóry 7-800 millió forintból gazdálkodik.

Kérdésre válaszolva elárulta, a fiatalok versenyeztetéséért járó pluszpénzre nem számítanak, hiszen a legfontosabb a bennmaradás a kivívása. Reméli azonban, hogy ezen nem kell idegeskedni, ő egyébként titkon a nyolc közé várja a csapatot.

Kosik János, a Cronus Kft. ügyvezető-tulajdonosa elmesélte, bükkábrányi származású, s örül, hogy Mezőkövesd sokat fejlődött az elmúlt tizenöt évben, s rangot vívott ki magának. Cége társasági adóval is támogatta eddig a mezőkövesdi, illetve a bükkábrányi labdarúgókat. Hangsúlyozta, a kis csapatok is tudnak meglepetést okozni, jelentős eredményt elérni. Mezőkövesden olyan egységre, összefogásra van szükség, mint ami látható volt a válogatott esetében. Bízik abban, hogy a 7-10. helyek valamelyikére oda tud érni a csapat az élvonalban, ez a Cronuson már nem múlik. Az 1992-ben alapított társaságról elárulta, budapesti székhellyel, visontai és bükkábrányi telephelyekkel rendelkeznek, mélyépítésben, fuvarozásban tevékenykednek.

Forrás: mezokovesdzsory.huVissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés