Ugrás a tartalomhoz

Újabb betörő rendőrkézen Mezőkövesden

Mezőkövesd hírei

A közelmúltban a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság munkatársainak tapasztalt és rutinos betörő akadt a „horgára”.

A rendőrkapitányság nagyobb értékre elkövetett betöréses lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 23 éves mezőkövesdi férfival szemben, mert az 2011. augusztus 14-én ablakbefeszítés módszerével behatolt egy mezőkövesdi ingatlanba és onnan arany ékszereket, szeszesitalokat, ill. az udvarról kábeleket tulajdonított el több mint kétszázezer forint értékben.

Az ügyben a nyomozás ismeretlen tettes ellen indult meg és folyt, amíg a mezőkövesdi nyomozók sikeres adatgyűjtő tevékenysége révén gyanú merült fel, hogy egy mezőkövesdi férfi és társa a fenti bűncselekmény lehetséges elkövetője. A férfi kapcsolataiból kiindulva végzett kihallgatások eredményeként megalapozottá vált a gyanú, hogy ezen személy a bűncselekmény elkövetője. A férfi lakcímén tartott házkutatás alkalmával lefoglalásra került 1 db digitális fényképezőgép, ill. vezetékek, amelyek közül az utóbbi kellő alappal származhatott a bűncselekmény helyszínéről. 
A fenti ügy nyomozása során az is kiderült, hogy a 23 éves férfi augusztus 24-én a kora reggeli órákban ismételten bűncselekményt követett el Mezőkövesden, mikor besurrant egy ingatlan udvarára és onnan 2 db gépjárműbe szerelhető akkumulátort tulajdonított el. Az akkumulátorok lefoglalás útján feltalálásra kerültek az egyik mezőkövesdi színesfém-felvásárló telepen. 
A gyanúsított nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, mivel ellene másik két betöréses lopási ügyben is nyomozást folytatnak 2011. áprilisától. 
Figyelemmel az elkövető korábban elkövetett és folyamatban lévő két betöréses lopási ügyére, másrészt a felderített újabb két bűncselekményre a férfit a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette, majd kezdeményezte az ügyészségnél előzetes letartóztatásba helyezésének indítványozását, amit a városi ügyészség - jogszabályi feltételek hiányára hivatkozva - nem talált indokoltnak.
 
A szabadlábon védekező férfi amennyiben megállapítást nyer a bűnössége, 5 évig terjedő szabadságvesztés büntetés kiszabására is számíthat.
 
A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Kapcsolódó hírek