Ugrás a tartalomhoz

Újpesti siker Mezőkövesden (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry FC – Újpest FC 0-2 (0-2)

Kétgólos vereséget szenvedett hazai pályán városunk első osztályú felnőtt csapata az Újpest ellen. Labdarúgóink vasárnap a bajnoki címvédő Ferencvároshoz utaznak. 

 

Az OTP Bank Liga 6. fordulójában a nagy múltú, 4. helyezett fővárosi együttes látogatott Mezőkövesdre augusztus 17-én. A hétközi fordulóban nehéz mérkőzés várt Pintér Attila együttesére, ugyanis a lila-fehérek jó formában érkeztek városunkba, az elmúlt 3 találkozójukat megnyerték. Labdarúgóink a Debrecen és a Videoton elleni vereség után a pontszerzés reményében léptek pályára a fővárosiak ellen.

 


LENDÜLETES JÁTÉK A csapatok az első perctől bátran futballoztak, jó iram és változatos játék jellemezte a mérkőzést. Az első két lehetőség labdarúgóink előtt adódott. Az 5. percben Strestik szabadrúgását követően Balajcza mentett nagyot, majd egy perccel ezután Vági fejese suhant el kevéssel a kapu fölött. Az újpestiek először a 11. percben veszélyeztettek, de Balázs lövését könnyedén hárította Tujvel. Az első negyedóra zárásaként egy szép kövesdi akciót láthatott a mintegy 2500 fős közönség. A támadás végén Frőhlich kísérletét Balajcza kiütötte, majd a kipattanót Strestik a bal alsó sarokba lőtte, azonban a játékvezető les címén érvénytelenítette a gólt. Egy perccel később Windecker ravasz tekerését hárította Tujvel, majd a 26. percben Andric beadását követően Balázs fejelt a keresztléc fölé. Félórányi játék után vezetést szereztek a vendégek. Egy formás jobb oldali akció végén Bardhi előkészítését követően, a jól helyezkedő Andric lőtt közelről a hálóba. Tíz perccel a szünet előtt Kink fejelt pontatlanul Strestik szöglete után, míg a 40. percben Diarra tüzelt a kapu fölé egy szép szóló végén. Közvetlenül a szünet előtt megduplázták előnyüket a látogatók. Mohl szabadrúgása még a felső lécen csattant, a labda azonban éppen Diarra elé pattant, aki egy csel után a bal felső sarokba helyezett.

KÖVESDI FÖLÉNY Együttesünk fordulás után azonnal nekiesett a lila-fehéreknek és nagy nyomás alatt tartotta az Újpest kapuját. Ebben a periódusban a két legnagyobb lehetőséget Strestik és Pauljevics fejesei jelentették az 56., valamint az 57. percben, a hálóba azonban egyikük sem tudta bejuttatni a labdát. A játékrész felénél Cseke dönthette volna el a mérkőzést, közeli kísérletét azonban Tujvel nagy bravúrral hatástalanította. A mérkőzés utolsó nagy lehetősége a csereként pályára lépő Vosahlík nevéhez fűződött, aki egy remek beadás után két újpesti védő szorításában 5 méterről a keresztléc fölé bombázott, így csapatunk zsinórban harmadik vereségét könyvelhette el a pontvadászatban.
Labdarúgóink hat fordulót követően a 11. helyen állnak a tabellán 5 ponttal. A bajnokságot a 15 pontos Vasas vezeti a 13 pontos Ferencváros és a 12 egységet gyűjtő Újpest előtt. 

A BAJNOKI CÍMVÉDő ELLEN Együttesünk legközelebb augusztus 21-én, vasárnap a bajnoki címvédő Ferencváros vendégeként lép majd pályára. Az összecsapást 18 órától rendezik meg Budapesten, a Groupama Arénában. A hétvégi forduló után három hetes szünet következik a nemzeti válogatott első világbajnoki selejtező mérkőzése miatt, így az első osztályú pontvadászatban legközelebb szeptember második hétvégéjén játszanak majd újra bajnoki mérkőzéseket.
B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry FC – Újpest FC 0-2 (0-2)
Mezőkövesd, 2500 néző, vezette: Berke Balázs (Erős Gábor, ifj. Varga Gábor)
Mezőkövesd: Tujvel – Fótyik, Devecseri, Vági, Hudák, Strestik, Frőhlich (Bacelic 46.p.), Tóth B. (Vosahlik 71.p.) Egerszegi, Tarmo (Sós 52.p.), Pauljevic. Vezetőedző: Pintér Attila
Újpest: Balajcza – Nagy T., Kálnoki Kis, Windecker, Bardhi (Cseke 62.p.), Mohl, Sankovic, Andric (Nagy G. 88.p.), Diarra, Balázs B. (Lázok 75.p.), Pákovics. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic
Gólok: Andric (30.p.), Diarra (44.p.)

Kapcsolódó hírek