Ugrás a tartalomhoz

Egyházak képviselői a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságon

Mezőkövesd hírei

2011. augusztus 16-án Szerencsi Árpád r. alezredes kapitányságvezető meghívását elfogadva láttuk vendégül a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság illetékességi területén szolgáló történelmi egyházak képviselőit, és Mezőkövesd város polgármesterét.

Kapitányságvezető úr meggyőződése, hogy a jelenlegi bűnügyek, a bűncselekmények áldozataivá váló kör ismeretében nem engedhetjük meg, hogy a visszaszorítás, megelőzés    érdekében ne forduljunk az egyházak felé, ne kérjük támogatásukat. Fel kell ismerni eljött az idő, mikor nem csak a városokban, de már a kisebb lélekszámú településeken is csak szorosan együttműködve mozdulhatunk el pozitív irányba. A besurranásos, trükkös lopások, megtévesztések áldozatai kivétel nélkül az időskorúak korosztálya. ők azok, akiket koruknál fogva a legnehezebb elérni, és a leghiszékenyebbek. Kapitányságvezetőnk bűnmegelőzési előadónkkal, Derekas Orsolya r. hadnaggyal ismertette a kapitányság bűnmegelőzési tevékenységét, rálátást nyújtott a rendőri munkára, majd őszintén beszélt a jelenlegi nehézségekről melynek megoldásának kulcsa az egyházakkal való együttműködésben is rejlik. Az egyházak bevonása, a rendőrség személyes megjelenése az adott területen egy-egy mise utáni bűnügyi ismertetőre, felhívásra nagyban segítené megelőzési munkánkat.
Bízunk benne, hogy a különböző felekezeti egyházak képviselőivel tartott megbeszélés és a folyamatos kapcsolattartás eredményeként később a bűnmegelőzés területén történő hatékony együttműködésről is beszámolhatunk. 
 
Mezőkövesdi Rendőrkapitányság

Kapcsolódó hírek