Ugrás a tartalomhoz

Kövesdi különdíj a kupán (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Ötödik helyen végzett városunk felnőtt csapata a II. Üveg-Világ Kupán. Az Orosházán megrendezett férfi felkészülési tornán egy győzelem mellett két szoros vereséget szenvedtek el kézilabdázóink.

Az MKC hatcsapatos felkészülési tornán szerepelt augusztus 26-a és 28-a között, ahol a Veszprém másodosztályban szereplő U23-as csapata mellett öt élvonalbeli együttes lépett parkettre.

 
 
EGY GÓL DÖNTÖTT Kézilabdázóink a torna nyitómérkőzésén a házigazda viharsarki gárdával találkoztak. Az összecsapás gyakorlatilag végig kiegyenlített küzdelmet hozott, hol az Orosháza, hol az MKC vezetett 1-2 góllal, ettől nagyobb előnyt egyik csapat sem tudott kiharcolni. A sportszerű találkozón 30 perc után 14-14 állt az eredményjelzőn. A játék képe fordulás után sem változott, csapatunk az utolsó perceknek 25-24-es előnnyel vágott neki, de a hajrában Vladan Jordovics csapata játszott pontosabban, így egyetlen találattal, 29-28-ra megnyerték a fordulatokban gazdag mérkőzést.

VÁCI SIKER Molnár Ferenc tanítványai szombaton délelőtt a Vác ellen folytatták szereplésüket. Az első játékrész hasonlóan alakult mint az Orosháza ellen. A találkozó elején csapatunk vezetett, de 3-2 után 6-4-re fordítottak a váciak, akik ezt követően tartották a különbséget. Csapatunk a hajrá előtt ugyan ledolgozta hátrányát, viszont ellenfelünk a végén visszaállította a kétgólos különbséget, így a szünetben 15-13-ra vezetett Zsiga Gyula együttese. 
Fordulást követően a Duna-partiak nyújtottak meggyőzőbb teljesítményt. A félidő derekén 4-5 gólos, nem sokkal később 6-7 gólos előnyben voltak és ezt gyakorlatilag végig meg is őrizték. Az MKC az utolsó percig küzdött, ennek eredményeként 31-24-es váci vezetés után sikerült jelentősen faragni a hátrányból. A mérkőzést ezzel együtt magabiztosan nyerték meg Vasicsék, a végeredmény 32-28 lett a Pest megyei együttes javára.

MAGABIZTOS GYőZELEM Együttesünk a két vereség miatt az 5. helyért léphetett pályára vasárnap, ahol a szintén két szoros meccsen alulmaradó Telekom Veszprém U23-as csapata várt kéziseinkre. Az összecsapás első 30 perce kiélezett küzdelmet hozott. Döntő részben a többek között Ligetvárival és Aflitulinnal megerősített bakonyiaknál volt az előny, de az MKC szorosan tapadt ellenfelére. A játékrész vége csapatunknak sikerült jobban, így kézilabdázóink 30 percet követően 17-16-ra vezettek a gólokban gazdag, látványos összecsapáson.
Molnár Ferenc gárdája a második félidőt egy 4-1-es sorozattal nyitotta és ez döntőnk bizonyult a mérkőzés végkimenetele szempontjából, ugyanis ezt követően végig a veszprémiek futottak az eredmény után. A dunántúli gárda számára néhány perccel a meccs vége előtt még felcsillant a remény az egyenlítésre, de 31-29 után már csak az MKC talált be a kapuba, így együttesünk magabiztosan nyerte meg a helyosztót. A végeredmény: Mezőkövesdi KC – Telekom Veszprém 34-29.

KÖVESDI KÜLÖNDÍJ A II. Üveg-Világ Kupán a Balatonfüred szerezte meg az első helyet, miután a döntőben 34-32-re legyőzte a Vác csapatát. A torna bronzérmese az Orosháza lett, mögöttük sorrendben az Eger, a Mezőkövesd és a Veszprém végzett. 
A torna legjobb kapusának a mezőkövesdi Holló Balázst választották, a legjobb mezőnyjátékos az orosházi Marko Knezevic lett. A kupa gólkirályi címét pedig a Balatonfüredet erősítő Zdolik Bence érdemelte ki.
FőPRÓBA ÓZDON Az MKC legközelebb az NB I/B-s Ózd vendégeként lép majd parkettre a felkészülés jegyében. A bajnoki főpróbát jelentő mérkőzés szeptember 2-án, pénteken 18 órakor kezdődik az ózdi Városi Sportcsarnokban.
B. K.

Az MKC mérkőzéseinek jegyzőkönyve:

Orosházi FKSE-LINAMAR — Mezőkövesdi KC 29-28 (14-14)
Orosháza, 350 néző. V.: Nagy, Túróczy
Orosháza: Miklós — Pásztor M. 1, Ferenczi 2, Markoski 4, Buday 1, Milas 3, Németh L. 6. Cs.: Herjeczki (kapus), Morva, Knezevic 5, Antal 2, Komporály 3, Oláh T., Döme, Levy 2, Radojevic. Vezetőedző: Vladan Jordovic 
MKC: Holló, Kovács J. (kapusok), Kovács B., Gulás, Pordán 1, Szepesi 1, Vaskó 2, Kiss 4, Nagy N. 1, Radnics 7, Grigorjev 4, Selvasjuk 4, Lókodi 1, Grünfelder 1, Vukics 3, Trivkovics. vezetőedző: Molnár Ferenc
Hetesek: 4/2, ill. 2/1
Kiállítás: 4, ill. 6 perc 

Váci KSE - Mezőkövesdi KC 32-28 (15-13)
Vác: Vitáris, Drissi, Ulicsinyi 1 (kapusok), Császár F., Popovics 3, Pavlovics 2, Koller 4, Czene 2, Törteli 3, Bartók 4, Chychykalo 2, Vasics 5, Ménfői 1, Petar Tokic? 4, Munkácsi R. 1, Tyiskov. Vezetőedző: Zsiga Gyula
MKC: Holló B. 1, Kovács J. (kapusok), Gulás 1, Kovács B., Pordán G., Szepesi 2, Vaskó 3, Kiss R. 7 (5), Nagy N. 2, Lókodi 1, Grünfelder, Radnics 4, Vukics 1, Trivkovics 1, Grigorjev 5, Selvasjuk. Vezetőedző: Molnár Ferenc
Hetesek: 3/2, ill. 5/5
Kiállítás: 8, ill. 6 perc 

Telekom Veszprém - Mezőkövesdi KC 29-34 (16-17)
Orosháza, vezette: Bonifert, Oláh
Veszprém: Szél, Djudjevic (kapusok), Ligetvári 7, Dávid, Kristóf 1, Süle, Szakály 2, Gyene 3, Molnár B. 1, Füzi 2, Tóth 3, Schmidt, Milasevics 4, Aflitulin 4, Fekete 2. Edző: 
MKC: Holló B. 1, Kovács J. (kapusok), Gulás, Kovács B. 1, Pordán G., Szepesi 7, Vaskó 3, Kiss R. 2, Lókodi 2, Grünfelder, Radnics 4, Vukics, Trivkovics 2, Grigorjev 3, Selvasjuk 7, Nagy N. 2. Vezetőedző: Molnár Ferenc
Hetesek: 1/1, ill. 1/1
Kiállítás: 8, ill. 14 perc 

Kapcsolódó hírek