Ugrás a tartalomhoz

Jubileumra készülnek

Mezőkövesd hírei

Kiállítással, tanulmányi és sportversenyekkel, szentmisével és műsorral ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Szent István Katolikus Általános Iskola.

 

A jubileum alkalmából városunk katolikus általános iskolája a 2016-2017. tanévben számos programot, megemlékezést szervez. Ennek keretében a tervek szerint október elején egy kiállítást is berendeznek, amelyhez az intézmény egykori diákjainak segítségét is kérték. 
– Olyan tárgyi emlékeket szeretnénk bemutatni a tárlaton, amelyek 1926-tól napjainkig terjedő időszakot dolgozzák fel. Ezek az emlékek lehetnek akár tankönyvek, ellenőrzők, fényképek, bizonyítványok, füzetek, bármi, ami segít bemutatni az iskola múltját. Az emlékeket folyamatosan várjuk – emelte ki Nyeste István az intézmény igazgatója. 
1991-ben az iskola ünnepnapjának október 8-át, a Magyarok Nagyasszonyának ünnepét választották meg, ezért e dátum köré szervezik a megemlékezéseket. Október 7-én dr. Ternyák Csaba egri érsek tart majd szentmisét, amelyet követően a Közösségi Házban tartják meg az ünnepi műsort. 
Emellett a tanév során több alkalommal is rendeznek majd tanulmányi, sport és egyéb versenyeket, mind a saját diákjaik számára, de lesz városi, illetve egyházmegyei szintű megméretés is. 
N. E. 

Kapcsolódó hírek