Ugrás a tartalomhoz

Forrónyom a javából!

Mezőkövesd hírei

Villámgyors hatósági intézkedés eredményeként, 5 percen belül elfogásra került az az elkövető, aki 2016. augusztus 20-án ebédidőben Mezőkövesd Jegenyesor egyik családi házába szúnyogháló lefeszítésének módszerével behatolt, s onnan többek között 1 db Samsung digitális fényképezőgépet tulajdonított el, kb. 11.500 Ft értékben.

 

Az időközben hazaérkező tulajdonos megzavarta a hívatlan látogatót, így az elmenekült a helyszínről. 
A sértett azonnal értesítette a rendőrséget, s a közrendvédelmi osztály járőrei pár perc múlva a Szomolyai úton elfogták az elkövetőt. 
A mezőkövesdi lakosú 52 éves G. Lajos gyanúsítottkénti meghallgatása során beismerte tettét. Az elkövető őrizetbevétele mellett a Rendőrkapitányság által tett előterjesztéssel a Járási Ügyészség egyetértett, s 23-án az elkövető Bíróság elé állítására került sor, melynek eredményeként az elkövető részére 1 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetés került kiszabásra. 

2016. augusztus 21-én 04.30 óra körüli időben a szentistváni sértett különös zörejre ébredt. Családi háza bejárati ajtaját kinyitva szembetalálta magát K. Rudolf 61 éves szentistváni lakossal, aki épp az ajtó befeszítésével próbált bejutni a lakótérbe. A jogtalan behatoló kezében késsel fenyegetőzve készpénz átadására szólította fel az idős sértettet, aki ijedtében 4000 Ft készpénzt adott át. Az elkövető a pénz átvételét követően gyorsan távozott a lakásból. 
A Mezőkövesdi Rendőrkapitányságra történt bejelentést követően a járőrök azonnal hozzáfogtak az adatgyűjtéshez, s a kiérkező bűnügyi nyomozók és technikus kolléga összehangolt, eredményes forrónyomos munkájának köszönhetően 08.00 órára az elkövető őrizetbe vételére került sor. Augusztus 23-án a Járási Ügyészség egyetértésével rendőrkapitánysági kezdeményezésre a Mezőkövesdi Járásbíróság az elkövető előzetes letartóztatását rendelte el.  

A fentebb ismertetett események kapcsán ismételten felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét saját biztonságuk fontosságára!
A Mezőkövesdi Rendőrkapitányságon (tel.: 06-49/505440 / 58-42-es mell.) továbbra is rendelhető ajtóék (1.050 Ft) és személyi riasztó (300 Ft).
Mezőkövesdi Rendőrkapitányság

Kapcsolódó hírek