Ugrás a tartalomhoz

Csalogató A-tól F-ig – Mezőkövesd 1962-66-2016

Mezőkövesd hírei

„Kíváncsi vagy Rám, én is kíváncsi vagyok Rád”

Kaptam egy olyan névsort,  amelyikben  az 1966-ban érettségizettek osztályonként  benne vannak. A nevek olvasása közben azon vettem magam észre, hogy gondolatban, mint „vándorosztályos” -  már viszem is az összes motyómat egy másik terembe, hogy azután megtérjünk legtöbbször a kémiai előadóba a következő órára.

Látom a lányokon kék köpeny van ,  az utcán meg bordó, matyó címeres tányérsapka rajtunk. Az első bálunkon még nem, de másodikban már visszaosontunk a dugott pálinkát inni a lépcső melletti osztályunkba, és persze nem a mámor homályos emléke  árnyékában látom azt is, hogy a kapusunkat gólba tartóan pattanja át a labda  az F-esek elleni focimeccsen. Volt akkor névnapi köszöntés orosz meg történelem órán, brazil  kávéval próbáltuk némi sikerrel lekenyerezni az osztályfőnökünket, és az is előfordult ,hogy benézett valaki az első emeleti ablakunkon és persze a konyha felett nyitott ablaknál már 11 óra után az illatokat szívtuk be, nem a tananyagot. És mindnyájan é l t ü n k, persze fiatalok voltunk, tele tervekkel, ambícióval………..Mondd tovább!
50 év eltelt, a fiatalság elszállt, gyönyörű emlékeink maradtak. A mai kissé érthetetlen, itt- ott élhetetlen  világunkban, ha csak egy napra is gyertek vissza az alma máterbe, menjünk vissza az időben, adjuk meg iskolánk szellemének, magunknak, évfolyamtársainknak, osztálytársainknak, barátainknak, egykori szerelmeinknek  a találkozás, az emlékezés, talán a hála  szívből jövő érzését. Legyen ünnep mind a hat osztálynak ez a  nap. Az öröm akkor lenne teljes, ha nem egyedül  jönnétek - hozzátok el, ki legkedvesebb számotokra,- ő is tapasztalja meg, milyen volt Mezőkövesden gimisnek lenni.

2016, 09.03.  10 óra:  Szent László gimnázium Díszterme

Kapcsolódó hírek