Ugrás a tartalomhoz

Rendőrök a gyalogátkelőknél (videóval)

Mezőkövesd hírei

Szeptember 1-jétől a Mátyás király út gyalogátkelőhelyein rendőrök és polgárőrök segítik az általános iskolás gyerekek közlekedését.

 

A rendvédelmi szervezet munkatársai az elmúlt évekhez hasonlóan a tanévkezdéskor ismét fokozottan ellenőrzik és segítik a gyerekek biztonságos közlekedését.
A hagyományokhoz híven elsősorban a főutcán, tehát a Mátyás király úton lehet számítani a szakemberek fokozott jelenlétére. A Szent István Katolikus Általános Iskola mellett két helyen, a Bárdos Lajos Tagiskolával szemben, valamint a Szent Imre Tagiskolánál, a Városi Temető és a Dózsa György út kereszteződésében fogják segíteni a közlekedést reggel, illetve délután egészen szeptember 30-áig. 
– A kollégák és a polgárőrök mindennap reggel negyed 8-tól 8 óráig, valamint a tanítás után 14 órától kb. fél órán keresztül lesznek az érintett gyalogátkelőhelyeknél – hangsúlyozta Varga János rendőr alezredes, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője.
Mezőkövesd mellett a Városi Rendőrkapitányság illetékességi területén Bogácson, Bükkábrányban és Mezőkeresztesen is ellenőrizni fogják a gyerekek biztonságos közlekedését.
 
TANÁCSOK Varga János hasznos tanácsokkal is ellátta a szülőket és a gépjárművezetőket egyaránt. 
– A gépkocsivezetőknek javaslom, hogy kellő körültekintéssel és odafigyeléssel, a sebességhatárokat betartva közlekedjenek az utakon, fokozottan figyelve az iskolák környékén. A szülőket is óvatosságra, valamint arra szeretném kérni, hogy segítsék és tanítsák meg a gyerekeknek a zebrán történő szabályos áthaladást – hangsúlyozta Varga János.
 
ELLENőRZÉS A KÖZÚTON Hozzátette, a szakemberek nem csak a biztonságos áthaladást segítik majd a főúton, fokozottan ellenőrzik a gépkocsik parkolását, a gépjárművezetők és az utasok biztonsági övhasználatát, továbbá a gyermekülések használatát.
 

 
 
A korábbiakhoz hasonlóan idén is folytatódik az Iskola Rendőre Program. Ennek keretében a szakemberek szeptembertől kezdve előadásokat és tájékoztató órákat fognak tartani a helyes és biztonságos közlekedés szabályairól az oktatási intézményekben, ami elsősorban az alsó tagozatos diákokat fogja érinteni.
B. K.

Kapcsolódó hírek