Ugrás a tartalomhoz

Rekordszámú résztvevő (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Húsz csoport összesen harmincöt műsorszámot adott elő a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Nyugdíjas Klubok „Halló, még itt vagyok” elnevezésű kulturális találkozóján.

A Matyó Nagymama Klub Egyesület szervezésében immár 16. alkalommal rendezték meg az eseményt, melynek ezúttal is a Közösségi Ház adott otthont szeptember 7-én.
 

 
A találkozón elsőként Varga Józsefné, a Matyó Nagymama Klub Egyesület elnöke mondott beszédet, aki többek között megköszönte városunk önkormányzatának, valamint azoknak a közreműködését, akik segítséget nyújtottak a rendezvény szervezésében. Kiemelte, hogy idén rekordszámú fellépő vesz részt, ugyanis 20 csoportban több mint kétszáz előadó lép majd színpadra.
Ezt követően dr. Fekete Zoltán polgármester osztotta meg gondolatait, aki örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan látogattak el a kulturális programra és ismét együtt ünnepelnek városunkban.

KULTURÁLIS MűSOR A találkozót egy prózai alkotás, majd a Mezőkövesdi Nagymama Klub Egyesület tagjainak táncos produkciója nyitotta. Városunkat a Matyó Népi Együttes is képviselte, akik kétszer is színpadra léptek, először egy csárdást láthattunk, majd a cuháré című műsorukat adták elő.
Az egész napos rendezvényre szinte az ország minden részéről, például Kapuvárról, Budapestről, Fótról, Hatvanból, Egerből, Szentesről, Mezőcsátról és Miskolcról is érkeztek nyugdíjas csoportok, akik egyebek mellett énekes, táncos és prózai műsorral kedveskedtek a résztvevőknek.
B. K.

Kapcsolódó hírek