Ugrás a tartalomhoz

Sima szegedi siker (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – MOL-Pick Szeged 19-36 (10-20)

Fölényes győzelmet aratott a csongrádi gárda a városunkban rendezett bajnoki mérkőzésen. Csapatunk legközelebb Cegléden lép majd parkettre pénteken. (Fotó: mezokovesdikc.hu)

A K&H férfi kézilabda ligában előrehozott mérkőzést játszott az MKC hazánk egyik sztárcsapata ellen szeptember 13-án. A szegediek kerete alaposan átalakult a tavalyi évhez képest. Az alapemberek közül távozott többek között Dean Bombac, Ilyés Ferenc és Ancsin Gábor, míg az érkezők között van például Szergej Gorbok, Bodó Richárd, Pedro Rodrigez, Mario Sostaric és Stas Skube.


SOK HIBA Az MKC idegesen és kapkodóan játszott az első percekben, Selvasiuk két ziccert hibázott, miközben a túloldalon Bodó duplája mellett Skube is betalált, így 3 perc után 3-0-ra vezettek a csongrádiak. Csapatunk a folytatásban sem találta a ritmust, sok technikai és átadási hiba jellemezte a játékot. A kapuban ugyan jó teljesítményt nyújtott Kovács, ennek ellenére a különbség fokozatosan nőtt a felek között, a 11. percben már 9-3-as előnyben voltak a szegediek. A játék képe ezt követően sem változott, az MKC becsülettel küzdött, de a vendégek lendületét nem sikerült megállítani. A 23. percben tízgólos különbséget regisztrálhattunk, ekkor 17–7 állt az eredményjelzőn és ez a különbség meg is maradt a szünetig.

SZEGEDI FÖLÉNY Csapatunk fordulás után néhány percig tartotta a lépést, majd egy 5-1-es szegedi sorozatot követően a 38. percben 27-13-ra vezetett Carlos Pastor gárdája. Ekkor már mindkét szakvezető folyamatosan forgatta a csapatát és lehetőséget biztosított a fiataloknak is. A gólvonal előtt Holló is bravúrosan védett, de a támadójáték a folytatásban is erősen akadozott, így csak elvétve tudtuk bevenni az ellenfél kapuját. Az utolsó 20 percben mindössze 5 kövesdi gól született, így a hajrában sem sikerült szorosabbá tenni a mérkőzést. A szegediek a papírformának megfelelően magabiztos győzelmet arattak Mezőkövesden.

PÉNTEKEN CEGLÉD Kézilabdázóink a bajnokságban legközelebb szeptember 16-án Cegléden lépnek parkettre. Az összecsapás pénteken 18 órakor kezdődik a Pest megyei városban.

ADOMÁNYOZÁS A mezőkövesdi származású, magyar válogatott beállós, Zubai Szabolcs és a szegedi csapat is csatlakozott a mezőkövesdi Nyeste Aletta gyógyulását segítő kezdeményezéshez. Az élsportoló egy szegedi játékosok által aláírt mezt adományozott, amire Tóbiás Szabolcs facebook oldalán, szeptember 18-án, 18 óra 30 percig lehet licitálni.
Aki szeretné támogatni Alcsikát, a tegyjot.hu oldalon, az alábbi linken is megteheti. https://tegyjot.hu/gyujtes/2187/alcsika-ismet-leukemias

B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC – MOL-Pick Szeged 19-36 (10-20)
Mezőkövesd, 400 néző, vezette: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki
MKC: Holló, Kovács J. (kapusok), Kovács B., Szepesi 1, Kiss R. 1, Grünfelder, Radnics 2, Szelvaszjuk 3, Trivkovics 1, Grigorjev 3, Gulás 1, Nagy N., Pordán G. 1, Vaskó 1, Vukics 2, Lókodi 3. Vezetőedző: Molnár Ferenc
Szeged: Sego, Sierra (kapusok), Kallman 1, Bodó 3, Gorbok 1, Thiagus Petrus 1, Fekete B. 1, Zubai 3, Balogh 5 (5), Skube 3, Blazsevics, Gaber, Sostarics 6, Rodriguez 6, Buntics 3, Bóka 3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor
Hetesek: -, ill. 5/5
Kiállítás: 10 perc, ill. -

Kapcsolódó hírek