Ugrás a tartalomhoz

Komédia a fogadóban (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A Mirandolina, te drága című zenés komédiát nézhették meg az érdeklődők a Közösségi Házban.

 

Carlo Goldoni – Mikó István – Ferkai Tamás két felvonásos darabját a Kassai Thália Színház vitte színpadra szeptember 15-én. A darab főszereplője Mirandolina, a gyönyörű fogadósné, akiért minden férfi szíve hevesen dobog. Ebből a sorból azonban kilóg Ripafratta lovag, ő ugyanis nagyon rossz véleménnyel van a nőkről. Mirandolinát bosszantja a férfi érdektelensége ezért mindent megtesz, hogy magába bolondítsa a makacs uraságot. A talpraesett fogadósné báját és kedvességét beveti a cél érdekében és az eredmény természetesen nem marad el, szép lassan behálózza a lovagot. Ripafratta egyre erősebben gyötrődik, hol az érzelmei, hol az elvei kerekednek felül, míg végül teljesen beleszeret a nőbe.
Mindeközben a darab férfi szereplői Forlipopoli őrgróf, Albafiorita gróf, Fabrizio főpincér és Ripafratta első szolgája fülig szerelmes Mirandolinába.
A történetet tovább bonyolítja két csinos vándorszínésznő felbukkanása. Ortensia és Dejanira a szállóba költözik, ahol főnemeseknek adják ki magukat, de a fogadósné rövid időn belül leleplezi őket. A könnyed, zenés darab végén Mirandolina Fabrizio főpincérnek ajánlja fel szerelmét.
A Mikó István rendezésében színpadra vitt darabban többek között Varga Lívia, Bocsárszky Attila, Pólos Árpád és Petrik Szilárd játszott.
 

 
 
A 2016/2017-es felnőtt bérletes színházi évadban az első előadás október 27-én lesz, amikor is Ray Cooney – Jonh Chapman: Ma estére szabad a kecó című búlvár burleszkjét láthatják a Bánfalvy Stúdió jóvoltából.
B. K.

Kapcsolódó hírek